Problemi obilježili put košarkaša Igokee kod Limoža u Ligi šampiona: Teškom mukom do Francuske

Milan Zubović
Problemi obilježili put košarkaša Igokee kod Limoža u Ligi šampiona: Teškom mukom do Francuske

LAKTAŠI - Put na gostovanje Limožu u prvom kolu grupne faze Lige šampiona košarkaši Igokee neće pamtiti po dobrom.

Ekipa iz Aleksandrovca “zaglavila” je na beogradskom aerodromu zbog problema sa dokumentacijom potrebnom za ulazak u Francusku, tako da je na Surčinu juče boravila od pet časova ujutro do kasno poslijepodne, kada je konačno otišla za Zemlju galskih pijetlova. Time je poljuljana priprema za debitantski nastup u FIBA takmičenju i povratak na evroscenu poslije sedam godina. Posljednji nastup u jednom međunarodnom takmičenju Igokea je imala tokom sezone 2013-14, kada je nastupala u Evrokupu, gdje je upisala tri pobjede uz sedam poraza, a pored nje u grupi su još bili Asesoft, Lukoil, Karšijaka, Hapoel Jerusalim i Himki. Trener Igokee Dragan Bajić bio je razočaran zbog prolongiranja leta i nestrpljivog iščekivanja da budu riješeni neočekivani problemi koji su poremetili rutinu pred gostujuću utakmicu.

- Nakon što je došlo do komplikacija tokom puta ne znam šta da očekujem od ovog meča. Od kretanja do dolaska proteklo je 20 sati i najviše vremena proveli smo po aerodromima. Ne znam šta da kažem jer ne znam u kakvom ćemo stanju dočekati ovu utakmicu. Pokušaćemo bez treninga i odmora da pružimo što bolji otpor kvalitetnoj ekipi i očekujem da ćemo odigrati dobro, bez obzira na sve što nas je snašlo tokom puta i pokušaćemo prirediti iznenađenje, odnosno izboriti pobjedu. Limož dolazi iz jake lige, atletski je veoma potentna ekipa dok Demarkusa Nelsona poznajem iz perioda kada je nastupao za Crvenu zvezdu. Ipak, bitno je da poštujemo dogovor, igramo našu igru, budemo odgovorni u odbrani, što bi bio recept za uspjeh - rekao je Bajić.

Njegovoj ekipi biće ovo treće vezano gostovanje nakon dva u ABA ligi i pobjeda protiv Krke te Splita, koje su ostvarene sa poenom razlike. To je bila dobra uvertira za predstojeći susret sa francuskim predstavnikom, a na regionalnoj sceni Aleksandrovčani imaju tri trijumfa uz samo jedan poraz.

Drugi meč

Nastup u grupnoj fazi Igokea je izborila sa dvije pobjede na kvalifikacionom turniru u bugarskom Botevgradu kada je nadigrala Kluž i lisabonski Sporting. Drugi meč grupe G između Turk Telekoma i Hapoel Jerusalima na rasporedu je od 18.30 časova u Istanbulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana