Prnjavorčani i Fočaci vjeruju da će se naći među prvoligašima: Ljubić i Sutjeska pred povratkom u elitu

Darko Pašagić
Prnjavorčani i Fočaci vjeruju da će se naći među prvoligašima: Ljubić i Sutjeska pred povratkom u elitu

PRNjAVOR/FOČA - U redovima drugoligaša, prnjavorskog Ljubića i Sutjeske iz Foče sa radošću su primili vijest da će Prva liga Republike Srpske naredne sezone brojati 16 članova, a da će se popuniti klubovima, koji podnesu aplikaciju, a potom i dobiju licencu za takmičenje.

Riječ je o dva dugogodišnja člana elite Srpske. Prnjavorčani su posljednji put bili članovi prvoligaškog društva u sezoni 2012/13, a mogu se pohvaliti da su i dva puta bili vicešampioni. S druge strane Sutjeska bi, ako ispuni uslove, poslije jednogodišnje pauze ponovo zaigrala među prvoligašima.

- Odluka Komisije da predloži Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Republike Srpske da naredne sezone Prva liga broji 16 klubova je pravi potez. Možda se neće dobiti mnogo na kvalitetu, ali je veoma važno da se fudbal vrati u neke pomalo zaboravljene centre i siguran sa da će prvenstvo biti veoma zanimljivo - naglasio je predsjednik Ljubića Zoran Deket.

Po njegovim riječima Prnjavorčani ne bi trebalo da imaju mnogo problema oko dobijanja licence.

- Kada je sadašnja Uprava došla u klub bilo je finansijskih minusa, ali smo uspjeli da deblokiramo račun i sada uspijevamo da rješavamo tekuće obaveze. Uz to imamo odličnu saradnju sa lokalnom zajednicom. Imamo i solidnu infrastrukturu, kao i odličan rad sa mlađim kategorijama. U mlađim selekcijama imamo više od 140 igrača, takmičarskom pogonu su nam pretpioniri, pioniri i kadeti, a siguran sam da ćemo za naredno prvenstvo uspjeti da napravimo i solidnu juniorsku ekipu - rekao je Deket, koji je dodao da Ljubić prošle sezone stigao do četvrtfinala Kupa Republike Srpske, a ove do osmine finala Kupa BiH.

Po riječima predsjednika Sutjeske Rade Vasiljevića ovaj klub ispunjava sve uslove.

- Jedan smo od rijetkih klubova u Srpskoj, koji uz odličnu infrastrukturu posjeduje i reflektore. Naše mlađe kategorije igraju zapaženu ulogu ne samo u Srpskoj, već i na nivou BiH, tako ne bi trebalo da bude nikakvih problema za dobijanje licence. Igrački kadar je dosta podmlađen sa nekoliko iskusnijih prvotimaca, koje predvodi kapiten Dejan Rašević i svi su uglavnom sa naše opština i iz bliže okoline. Po meni proširenje lige je pun pogodak - rekao je Vasiljević.

 

Poreski dug

Zahvaljujući velikoj pomoći opštine Foča sezonu provedenu u Drugoj ligi u redovima Sutjeske su iskoristili za finansijsku konsolidaciju.

- Uspjeli ne samo da deblokiramo klupski račun, već smo postali i likvidni, a uspjeli smo čak da riješimo i poreski dug. Zato sam siguran da ćemo bez problema dobiti licencu i da ćemo se naredne sezone naći među 16 prvoligaša - naglasio je predsjednik Sutjeske Rade Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana