Pripreme za Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu ulaze u samu završnicu: Prijavljeni takmičari iz 50 zemalja

D. R.
Pripreme za Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu ulaze u samu završnicu: Prijavljeni takmičari iz 50 zemalja

ISTOČNO SARAJEVO - Još 13 dana ostalo je do prve trke na Svjetskom prvenstvu u amaterskom biciklizmu, a do sada je prijavljeno skoro 1.000 takmičara iz pedesetak zemalja svijeta, potvrdio je direktor takmičenja Vladimir Kuvalja.

Kako se događaj približava, broj prijava ubrzano raste, uprkos pandemiji virusa korona i otežanim putovanjima pa je realno očekivati da broj učesnika do događaja nadmaši 1.000.

- Znao sam još prije tri godine kada smo dobili organizaciju da imamo šta da pokažemo, radili smo mnogo i polako se bliži vrijeme da se to vidi. Imamo prijavljene takmičare iz 50 zemalja, veliki problem imaju oni koji dolaze iz Azije i Australije, jer su kod njih velike restrikcije kretanja i putovanja, ali svakodnevno im šaljemo dopise i garancije da bi nam se i oni pridružili - rekao je Kuvalja.

Prva trka je u Palama 6. oktobra, kada će biti vožen hronometar, baš kao i na kvalifikacionoj trci koja je održana sredinom avgusta. Cilj mediofondo i granfondo trke, koje su na programu 9. i 10. oktobra, biće na Jahorini, koja će tih dana ugostiti više hiljada takmičara i osoba u njihovoj pratnji. Olimpijska ljepotica polako, ali sigurno, postaje planina prepoznatljiva po biciklizmu, jer je u minule dvije godine bila domaćin Trke kroz Srbiju, a kako sada stvari stoje, iduće će ugostiti i jednu etapu trke “Beograd - Banjaluka”.

- Srećan sam jer je Jahorina prepoznata kao destinacija koja ima kapacitete da učestvuje u tako važnom takmičenju i naravno zadovoljstvo nam je podržati ovakav projekat. Godinama radimo na promociji ljetne ponude Jahorine, čiji je osnov biciklizam i ovaj događaj će svakako značajno doprinijeti promociji naše planine - rekao je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana