Pripreme bijeljinskog premijerligaša teku po planu: Šarić za sada jedino novo lice u Radniku

Siniša Kotaraš
Pripreme bijeljinskog premijerligaša teku po planu: Šarić za sada jedino novo lice u Radniku

BIJELjINA - Promjena šefa stručnog štaba nije se mnogo odrazila na igrače Radnika, bar kada je u pitanju početak priprema za proljećni dio sezone.

 

Bijeljinci već desetak dana žestoko rade pod dirigentskom palicom starog/novog trenera Slavka Petrovića, koji je nametnuo jak ritam, sa željom da trenutno šestoplasirani tim Premijer lige što spremnije dočeka nastavak prvenstva.

- Za ovih desetak dana, koliko smo na okupu, zaista nemam nikakvih primedaba. Radimo dva puta dnevno i momci se svojski trude da do maksimuma poštuju sve zahteve stručnog štaba. Uz to, i disciplina je na visokom nivou, tako da je prvi deo priprema protekao u najboljem redu - poručio je Petrović.

Trenutno jedino pojačanje Bijeljinaca je mladi, dvadesetdvogodišnji bočni igrač Kenan Šarić, koji je jesenas nosio dres Zvijezde iz Gradačca.

- Iako je mlad, već je pokazao da bi mogao da bude pravo pojačanje. U pitanju je ofanzivac koji podjednako dobro može da odigra na oba krila, što mu daje dodatni kvalitet. Svakako, želeli bismo da dovedemo još neko pojačanje, ali ne igrača “na broj”, već nekoga ko bi mogao da se odmah izbori za mesto startera - rekao je Petrović, uz napomenu da su Radnik napustili Dejan Maksimović, Eldar Hasanović i Vilim Posinković te da ne očekuje da će biti još odlazaka.

Po završetku prvog dijela priprema Bijeljinci su odigrali kontrolni meč između sebe, a uskoro ih očekuje i odlazak u Medulin, gdje će nastupiti na međunarodnom turniru.

- Mene lično i ne interesuju te prijateljske utakmice. Najvažnije mi je da ekipu što bolje pripremim, ali sam svestan da se ne može bez tih mečeva. Oni su, po mom shvatanju, svojevrsna nagrada za igrače koji su pošteno i korektno obavili svoje obaveze na treninzima. Od 1. do 12. februara idemo u Medulin, gde ćemo nastupiti na tamošnjem tradicionalnom turniru i odigrati najmanje četiri jake utakmice, koje će nam dobro doći da uigramo određene linije u timu, a već smo zakazali i “generalku”, koju ćemo na našem stadionu odigrati 15. februara protiv Slobode iz Tuzle - zaključio je strateg Radnika.

Zeljković ne dolazi

Čelnici Radnika su pregovarali sa nekadašnjim članom Mladenom Zeljkovićem, ali dogovor sa iskusnim defanzivcem ipak nije postignut.

- Bilo je određenih kontakata sa njim, ali je sve na tome i ostalo, tako da od njegovog eventualnog angažmana neće biti ništa. Meni lično je žao što Mladen neće ponovo poneti dres Radnika jer o njemu imam izuzetno lepo mišljenje. U pitanju je igrač koji podjednako dobro može da odigra na sva četiri mesta u zadnjem redu i zaista bi nam dobro došao - istakao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana