“Princeze” neće da predaju trofej

Dušan Repija
“Princeze” neće da predaju trofej

BRČKO - Odbojkašice Bimal Jedinstva svjesne su izazova koji ih očekuje u finalnoj seriji prvenstva protiv BL Voleja, ali ne sumnjaju da će po 14. put trofej završiti u njihovim vitrinama.

Ne računajući prethodnu sezonu u kojoj nije bilo šampiona zbog prekida uzrokovanog virusom korona i nakaradne odluke čelnika OS BiH zbog koje su klubovi ostali bez nastupa u Evropi, brčanske “princeze” dominiraju domaćim parketima od 2007. godine. Navika pobjeđivanja i podizanja trofeja kao i nesumnjiv kvalitet stavlja ih ponovo u ulogu favorita, koja ponekad može da bude otežavajući faktor.

- Istina je da mi možemo izgubiti mnogo više nego one, ali ne razmišljamo na taj način. Znamo koliko vrijedimo, koliko radimo da bismo bile na ovom nivou, a igrajući u Jedinstvu naučile smo da se nosimo sa pritiskom. Dokazujemo to iz sezone u sezonu i nadam se da ćemo ponovo, iako se ne zavaravamo da će biti lako - rekla je korektor Elena Babić.

Polovinu zacrtanog cilja Brčanke su već ispunile, jer su podigle trofej u Kupu BiH. Drugi dio zadatka biće dosta teži, jer su Banjalučanke odlučne da naprave još jedan korak kada su već prvi put u istoriji stigle do finala.

- Svjesne smo da one imaju veliki motiv, možda i nešto veći od nas. Prvi put su stigle do borbe za pehar i sigurno vjeruju da mogu napraviti odlučujući korak. Međutim, dosta toga se pitamo i mi, nosimo oreol nepobjedivosti i sigurno imamo dovoljno samopouzdanja - rekla je Žana Dragutinović.

Prvi meč koji je na programu u subotu u Banjaluci daće jednoj ili drugoj ekipi veliku prednost pred jedan ili dva odlučujuća u Brčkom.

- Nadam se da ćemo u Brčkom odigrati samo jedan (smijeh). Dolazimo po pobjedu u Banjaluku, bez lažne skromnosti. Prihvatamo ulogu favorita i vjerujemo u još jedno šampionsko slavlje. Na kraju krajeva, mislim da smo izgubile samo jedan set tokom sezone... Očekujem odlične utakmice u kojima će imati šta da se vidi - naglasila je Babićeva.

Prijatelji poslije utakmice

Godine rivalstva i dvocifren broj međusobnih utakmica, kao i povremeni prelasci iz jednog u drugi klub učinili su da nema mnogo tajni u igri i da treneri Smail Pezerović odnosno Radmila Marković nemaju mnogo aduta kako da iznenade rivala. Neminovno je da ima malo peckanja između igračica.

- Prije utakmice i za vrijeme meča nismo prijatelji, a poslije jesmo. Znamo se dosta dugo. Družimo se van parketa, ali kada utakmica završi - rekla je Elena Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana