Prijedorčani na krilima Nikole Mandića srušili Velež: Rani gol otvorio put ka pobjedi

Siniša Kotaraš
Prijedorčani na krilima Nikole Mandića srušili Velež: Rani gol otvorio put ka pobjedi

PRIJEDOR – Sjajnu partiju prikazali su fudbaleri Rudar Prijedora u Vrapčićima i sa 2:0 savladali Velež. Uspjeh Prijedorčana dobija na vrijednosti, ako se zna da je ovo prvi prvenstveni poraz Mostaraca, nakon punih devet mjeseci i 21 odigrane utakmice.

 

Posljednji su doživjeli 31. oktobra 2020. godine, kada ih je sa 3:1 na stadionu “pod Bijelim brijegom” savladao gradski rival Zrinjski. Interesantno, ovo je prvi trijumf “rudara” u Premijer ligi nakon 15. maja 2016. godine, kada su takođe dobili Velež - 4:0 na Gradskom stadionu u Prijedoru.

Junak pobjede bio je napadač Nikola Mandić, koji je u drugom minutu iskoristio kardinalnu grešku Luke Kačavende, momka koji je ponikao u Rudarovoj školi, a onda u 29. sjajno asistirao Džozefu Amoi, koji je postigao efektan pogodak za konačnih 2:0.

- Sigurno da je na igru Veleža uticala Evropa, bili su umorni a nastupili su i u kombinovanom sastavu pa se sve to odrazilo na njihovu igru. Ipak, mislim da je najveći uticaj na sve imao naš rani pogodak, već u drugom minutu. To ih je izbacilo iz ravnoteže, što smo mi iskoristili da im ubrzo i drugi put zatresemo mrežu. Poslije je bila stvar tehnike da se zadrži prednost, a nakon isključenja Melvina Osmića, rutinski smo priveli utakmicu kraju - rekao je Mandić za “Glas Srpske”.

Iako u nastavku nije bilo golova, ističe da je malo nedostajalo da Prijedorčani ostvare i ubjedljiviji trijumf.

- Velež nije imao drugog izbora, nego da napada i pokuša da izbori povoljniji rezultat. Međutim, sa igračem manje na terenu, to im baš i nije polazilo za nogom. Uz to, i mi smo dobili mnogo više prostora za kontre pa smo koristili njihovo visoko stajanje na terenu da ih ugrožavamo dubinskim loptama. Imali smo nekoliko dobrih prilika, ali ih nismo iskoristili, no niko se zbog toga ne žali - pojasnio je Mandić.

Brzonogi napadač, koji je u Prijedor stigao iz redova Krupe, istakao je  kako su tek u ovom meču odigrali onako kako je trener Nikica Milenković od njih tražio od samog starta.

- U prve dvije utakmice, sa Slobodom u Tuzli, a potom i sa Širokim Brijegom na svom terenu, imali smo dosta problema u otvaranjima utakmica. Tada nismo bili pravi, da bi tek u nastavku zaigrali bolje. U Vrapčićima je sve bilo mnogo bolje, sjajno otvaranje meča, od tri stvorene šanse iskoristili smo dvije i rezultat nije mogao da izostane. Ova pobjeda nam daje dodatni stimulans i vjetar u leđa za još bolje rezultate u nastavku. Sada nam dolazi Sarajevo i biće to lijepa prilika da pokažemo da ovaj trijumf nije bio slučajnost – poručio je Mandić.

Strijelac prvog i asistent za drugi pogodak posebno je apostrofirao rad šefa stručnog štaba Rudar Prijedora.

- Imao sam priliku da sarađujem sa dobrim stručnjacima, ali se osjeti razlika u samom načinu rada na treninzima. Nije to neka prevelika razlika, više je u njegovom pristupu prema igračima. Svakome od nas pruži kvalitetan savjet i ne bježi od razgovora. Što se tiče samih treninga, baziraju se na raznim igricama, što nam se veoma sviđa. Uz to, ekipa je “kliknula” na prvu i vjerujem da je ispred nas uspješna sezona - zaključio je napadač Prijedorčana.

Premijer liga

1. Sloboda 3        3        0        0        4:1     9

2. Tuzla siti       2        2        0        0        4:2     6

3. Zrinjski 2        1        1        0        2:0     4

4. Rudar Prijedor       3        1        1        1        3:2     4

5. Željezničar    3        1        1        1        3:3     4

6. Leotar   3        1        1        1        1:1     4

7. Velež     2        1        0        1        2:2     3

8. Š. Brijeg        3        0        3        0        1:1     3

9. Sarajevo 3        1        0        2        3:4     3

10. Borac   2        0        2        0        1:1     2

11. Radnik 3        0        1        2        1:3     1

12. Posušje         3        0        0        3        0:5     0

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana