Prijedor prvi put domaćini u trci Beograd-Banjaluka

Srna
Foto: RTRS

PRIJEDOR - Grad Prijedor potpisao je danas ugovor o učešću u biciklistiičkoj trci Beograd-Banjaluka.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je novinarima da će jedna etapa trke biti Prijedor-Banjaluka što je jako značajno za ovaj grad i njegovu promociju.

“Posebno smo ponosni što smo postali dio ovako prestižne trke koja je na svjetskom kalendaru biciklističkih trka”, istakao je Pavlović.

On je naglasio i da je posebno ponosan na to što je član reprezentacije BiH prijedorski biciklista Siniša Lukić koji će predstavljati i svoj grad na cijeloj ruti.

Direktor biciklističke trke Beograd-Banjaluka Vladimir Kuvalja zahvalio je gradonačelniku Prijedora što je prihvatio domaćinstvo trke i to u posljednjoj etapi koja je možda i najznačajnija.

“Trka ima četiri etape i obuhvata skoro cijelu Republiku Srpsku. Nadam se, jednog dana, možda i u Trebinje dođemo”, rekao je Kuvalja.

Prema njegovim riječima, petnaesto izdanje trke je jedno od najkvalitetnijih po takmičarima, i jedno od najizazovnijih za organizaciju jer je druga godina pandemije.

“Ponosan sam što smo uspjeli prošle godine da organizujemo sve bez ijednog slučaja virusa korona na trci, pokazali smo tu odgovornost, ali najveći rizik je bio sigurno na gradovima. Njihov i naš rizik su se isplatili prošle godine, a nadam se i ove”, istakao je Kuvalja.

Biciklista Sergej Maksimović rekao je da je državni prvak i najbolji biciklista Republike Srpske.

“Ove godine sam član reprezentacije i prvi put ću nastupiti na trci Beograd-Banjaluka i nadam se da ću opravdati povjerenje selektora”, dodao je Maksimović.

Na 15. Međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd-Banjaluka, koja će biti organizovana od 22. do 25. aprila, najavljeno je učešće 175 biciklista iz svih krajeva svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana