Pretučen trener bijeljinskog Radnika, prijetili mu pištoljem

G.S.
Pretučen trener bijeljinskog Radnika, prijetili mu pištoljem

Trener FK Radnik iz Bijeljine Slavko Petrović večeras je na Gradskom stadionu pretučen nakon što je upozorio osobe koje su prostor stadiona koristili kao poligon za rekreaciju rekavši im da to nije dozvoljeno.

Na Petrovića je nasrnuo muškarac najprije ga udarivši nekoliko puta šakom, da bi nakon toga na njega potegao pištolj, stoji u informaciji objavljenoj na zvaničnoj stranici FK Radnik.

“Do sada sam više puta upozoravao sve one koji su dolazili na stadion da je ovo prostor koji koriste igrači da bi trenirali te da rekreativcima nije dozvoljen pristup. Posebno je to sada bitno u ovo vrijeme kada smo imali ovu pandemiju, čime smo pokušali zaštiti igrače od koronavirusa. Nakon što je jedno vrijeme odluka kriznog štaba Grada Bijeljine o zabrani korištenja terena bila poštovana, ponovo je Gradski stadion postao okupljalište brojnih građana. Večeras sam došao na stadion da završim neke poslove, a pošto sam primijetio veliki broj rekreativaca na terenu, upozorio sam se da se udalje sa centralnog terena. Jedan od njih prišao mi je, udario me nekoliko puta šakom, prijetio pištoljem, prislonivši mi ga uz tijelo. Sve se to odigralo veoma brzo, a nakon što smo ovaj incident prijavili policiji, napadač je po mojim informacijama uhapšen”, rekao je Petrović, koji je upućen u bijeljinski Dom zdravlja na ljekarski pregled.

Iz Radnika poručuju da ovo nije prvi put da se slični incidenti događaju na stadionu, a samo zahvaljujući prisebnosti zaposlenih na stadionu ranije se nije dogodio ovakav incident.

“Postavlja se pitanje kako je taj napadač, ako je došao na stadion radi rekreacije, imao pištolj kod sebe. Od kada se oružje nosi na trčanje ili neki drugi vid rekreacije? Iz tog razloga javlja se i sumnja da je možda napadač na stadion došao s nekom namjerom. I ranije su zaposleni iz kluba upozoravali da stadion često posjećuju sumnjive grupe, koje ovaj prostor koriste mnogo više za okupljanje i opijanje, a ne za rekreaciju. Često su sutradan na tribinama, zaposleni iz kluba, pronalazili velike količine praznih boca od alkohola, a nerijetko i druge materije koje su zabranjene u upotrebi. Šta treba još da se desi na Gradskom stadionu kako bi nadležni organi organizovali ovaj objekat za njegovu stvarnu upotrebu”, pitaju se u FK Radnik. (Banjaluka.net)

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana