Preminula Lejla Hairlahović, nekadašnja rukometašica i generalni sekretar Rukometnog saveza BiH

Agencije
Preminula Lejla Hairlahović, nekadašnja rukometašica i generalni sekretar Rukometnog saveza BiH

SARAJEVO - Nekadašnja rukometašica i generalni sekretar Rukometnog saveza (RS) BiH Lejla Hairlahović preminula je od posljedica virusa korona.

- Sa velikom nevjericom i tugom jutros smo primili vijest da naša Lejla Hairlahović nije izdržala bitku sa "kovidom 19". Nekadašnja igračica Jedinstva, generalni sekretar RS BiH, intelektualac, doktorant, supruga našeg igrača Jasmina Hušića - za svakog ko ju je poznavao bila je posebna osoba. Ovo je ogroman gubitak za rukomet i naše društvo u cjelini. Otišla je jedna rijetka, posebna, neponovljiva, briljantna osoba. Ne postoje riječi da prenesemo potresenost i tugu zbog ove prerane smrti. Neka Ti je laka zemlja bosanska draga Lejla - saopštili su iz Rukometnog kluba (RK) Gračanica.

Lejla Hairlahović rođena je u Cazinu, gdje je i počela svoju karijeru u RK Krajina, nakon čega je nosila dres tuzlanskog Jedinstva, a zatim i Živinica.

Kasnije je, po završetku igračke karijere, obavljala funkciju generalnog sekretara RS BiH od 2017. do 2019. godine.Rukometom se prethodno aktivno bavila desetak godina, a onda vodila i rukometnu akademiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana