Premijer liga: Borac se učvrstio na tronu

Dejan Marić
Premijer liga: Borac se učvrstio na tronu

BANjALUKA - Fudbaleri Borca učvrstili su se na tronu nakon 30. kola Premijer lige.

U danu u kojem su obilježili 33 godine od osvajanja Kupa Maršala Tita, Banjalučani su u derbiju savladali Zrinjski rezultatom 2:1.

Na Gradskom stadionu je prštalo od prvog minuta. Gosti su krenuli ofanzivno, pritiskali su domaćina, koji je na ovakvu igru odgovorio još jače - golom. Sjajan posao na lijevom boku je odradio Dejan Meleg, pravovremeno uposlio Stojana Vranješa koji je preciznim udarcem iz srca šesnaesterca pogodio za 1:0. "Plemići" su tada krenuli po izjednačenje i do njega došli preko Dragana Juranovića. Kao brzi voz je protutnjao Borčevom polovinom terena i iz neposredne blizine vratio stvari na početak. Do odlaska na odmor oba tima su propustila po jednu stoodstotnu šansu, a da "crveno-plavi" na predah odu sa prednošću pobrinuo se opet Vranješ. Kapiten je iskoristio filigranski tačno dodavanje Dine Ćorića i pogodio "malu mrežicu" za 2:1 nakon 45 minuta sjajnog fudbala.

U nastavku tempo nije opao, oba sastava su stvorila neke solidne prilike, međutim, mreže se nisu tresle pa Borac u posljednja tri kola ulazi sa dva koraka prednosti u odnosu na konkurenciju.

Prethodno je šampionsko Sarajevo napravilo još jedan kiks, pošto na svom terenu nije uspjelo da savlada Slobodu (0:0) čime je napravilo novi korak unazad u borbi za titulu.

Bitke 30. runde nastavljaju se sutra, kada će se sastati Krupa i Radnik (15.55 časova), Olimpik i Mladost (16), Velež i Željezničar (18), odnosno Široki Brijeg - Tuzla siti (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana