Premijer liga BiH: Ikić rastužio Borac

Dejan Marić
Premijer liga BiH: Ikić rastužio Borac

BANjALUKA - Fudbaleri Borca remizirali su sa Širokim Brijegom 1:1, u meču 16. kola Premijer lige.

Banjalučani su na taj način propustili priliku da zadrže maksimalan učinak na svom terenu, pošto su slavili u prethodnih sedam ispita.

Učenici Vlade Jagodića silovito su otvorili utakmicu. Od prve sekunde su nametnuli svoj ritam, u potpunosti kontrolisali dešavanja na terenu, pritiskali rivala, a rezultat takve igre bilo je i rano vođstvo.

Igrao se 14. minut kad se Jovo Lukić izborio sa dvojicom čuvara na leđima. Pokušao je potom da uputi centaršut na peterac, lopta mu se spretno vratila, nakon čega je iz drugog pokušaja na drugoj stativi pronašao Almedina Ziljkića kojem nije bilo teško da zatrese praznu mrežu.

Kako je vrijeme prolazilo Borac je spuštao tempo, posjed je prešao na stranu Širokog Brijega koji je i pored toga bio potpuno bezopasan.

Do odlaska na odmor vrijedna pomena je i situacija iz 38. minuta. Ziljkić i Aleksandar Subić su odlično kombinovali na lijevom boku. Uslijedio je progravanje do Lukića koji je iz neposredne blizine dobro šutirao. Međutim, golman gostiju Dario Miškić je bio na visini zadatka.

I u drugom dijelu “crveno-plavi” su bili konkretniji, stvarali su šanse, ali ih i propuštali. I, kao što to nerijetko biva, stigla je kazna. Mato Stanić je probio lijevi bok, uputio upotrebljiv centaršut u srce šesnaesterca, odakle je Ivan Ikić preciznim udarcem glavom stavio tačku na i.

Borac u narednoj rundi gostuje kod Krupe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana