Predstavnici VK Banjaluka nezadovoljni tretmanom na Gradskom olimpijskom bazenu: Ponovo dobili teren dimenzija za ženski vaterpolo

Dušan Repija
Predstavnici VK Banjaluka nezadovoljni tretmanom na Gradskom olimpijskom bazenu: Ponovo dobili teren dimenzija za ženski vaterpolo

BANjALUKA - Čelnici Vaterpolo kluba Banjaluka nezadovoljni su tretmanom koji imaju na Gradskom olimpijskom bazenu, a najviše im smeta činjenica da već sedam godina treniraju na kraćem igralištu koje odgovara dimenzijama za ženski vaterpolo.

Prvi čovjek kluba Slobodan Grahovac odlučio je da reaguje i uputio zvanično pismo na adrese direktora “Akvane”, gradonačelnika Banjaluke, Skupštini grada, Odjeljenju za društvene djelatnosti i medijima. U njemu, između ostalog, navodi da petostruki uzastopni šampion BiH godinama nema status kakav zaslužuje.

- Ni ovaj put nismo pozvani na sastanak oko raspodjele termina i prostora za trenažni proces i imamo pravo da smatramo da se takvi propusti ne dešavaju slučajno. Naknadno smo obaviješteni da smo ponovo dobili igralište dimenzija 25h20, koje ne zadovoljava kriterijume odigravanja vaterpolo utakmica muških seniorskih sastava. To je vjerovatno urađeno pod pritiskom plivačkih klubova i njihovih komercijalnih kategorija, pošto pravi plivači treniraju dva puta dnevno u maksimalnim uslovima, što je sasvim u redu. Zahtijevamo igralište dimenzija 30h20 kako bismo imali normalne uslove za rad - navedeno je u pismu koje je potpisao Grahovac.

Pošto je klub svrstan u drugu kategoriju, navode da bi kao takav morao da ima­ optimalne uslove. VK Banjaluka već sedmu godinu nastupa u Prvoj B ligi Srbije, a u okvirima BiH apsolutni je šampion u gotovo svim kategorijama.

- Treniranje u bazenu koji odgovara dimenzijama ženskog vaterpolo terena je isto kao da odbojkaši treniraju na ženskoj visini mreže ili obrnuto. Ne možemo i ne želimo da budemo talac i kolateralna šteta sukoba pojedinih plivačkih klubova na uštrb komercijalnih grupa plivača ili rekreativaca - navodi se u pismu.

Zatražili su i da bar jedan čovjek iz vaterpola bude dio sastanaka na kojima se odlučuje te da su spremni na saradnju.

- Naši članovi su spremali bazen za svaku utakmicu, jer naravno znaju tehničke zahtjeve koje ne poznaju radnici preduzeća, mahom bivši fudbaleri i košarkaši - zaključeno je u pismu.

Besplatna škola vaterpola

Vaterpolo klub Banjaluka jedan je od rijetkih kolektiva u gradu na Vrbasu koji ne naplaćuje članarinu onima koji žele da se bave ovim sportom. Međutim, navode da i to nekom smeta, jer na ulazu u bazen ne mogu da okače plakat na kome piše.

- Imajući u vidu značaj ovog sporta za pravilan razvoj ponudićemo gradonačelniku Banjaluke da nam vrati termin od 19 do 20 časova koji bismo koristili za besplatnu vaterpolo školu. U tom periodu je dovoljan bazen dimenzija 25h20 - naveli su iz VK Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana