PREDSTAVLjAMO … Nikola Jovičić, kandidat Streljačkog saveza: Godina prožeta rekordima

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO … Nikola Jovičić, kandidat Streljačkog saveza: Godina prožeta rekordima

TESLIĆ - Nikola Jovičić drugi put je kandidat Streljačkog saveza za najboljeg sportistu Republike Srpske.

Član Geofona iz rodnog Teslića prvi put bio je predložen 2019, dok je u godini na izmaku ostvario veoma zapažene rezultate poput četvrtih mjesta u Solinu i Novom Sadu te 45. na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Među njima je i nekoliko rekorda.

- Dosta toga se promijenilo u posljednje dvije godine, tokom kojih sam mnogo napredovao. Postao sam prvak i pobjednik Kupa BiH, oborio rekord Republike Srpske sa 574 na 575 krugova, potom oborio 15 godina star rekord BiH sa 577 krugova. Zatim sam dobio novi pištolj od načelnika opštine i samo četiri dana nakon toga “upucao” sam 580 krugova, čime je popravljen prethodni rekord. Izgleda da me taj poklon ohrabrio pa sam postigao vrhunski rezultat koji mi mnogo znači jer njime mogu da konkurišem za finala na velikim takmičenjima, dok sam samom sebi dokazao da mogu napraviti još bolje rezultate - izjavio je Jovičić.

Trenutno je 109. na svjetskoj rang-listi i želja mu je da se probije među 100 najboljih, a zatim i među 50, dok bi plasman u prvih 30 bio ostvarenje sna.

- Da mi je neko prije pet-šest godina rekao da ću imati ove rezultate, ne bi­h mu vjerovao, ali malo-pomalo sam napredovao. Godina rekorda je iza mene, ali moram gledati naprijed. Ne želim da sporadično “upucam” neki veliki rezultat, već da konstantno imam dobre rezultate, oko 583 kruga, koji bi mi garantovali nastupe u finalima i tada bi sve bilo mnogo lakše. Sada sam na prekretnici i nadam se da je ovo novi početak ka još boljim rezultatima - naglasio je Jovičić.

Bez podrške iz BiH

Streljaštvo nije posebno atraktivan sport i mnogo košta pa se strijelci dovijaju na različite načine da odu na takmičenje.

- SS RS pomaže koliko može, kao i opština Teslić te nekoliko sponzora, dok od SS BiH nemamo nikakve pomoći kada idemo na međunarodna takmičenja, a moramo nastupiti pod zastavom BiH. Jedino od Olimpijskog komiteta dobijemo opremu - rekao je Jovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana