Predstavljamo kandidate: Nemanja Bilbija, fudbaler banjolučkog Borca

Dubravko CURAĆ
Predstavljamo kandidate: Nemanja Bilbija, fudbaler banjolučkog Borca

BANjA LUKA - Sa nepunih 17 godina Nemanja Bilbija debitovao je za prvi tim Borca. Bio je to u susret u Kupu Republike Srpske protiv Slobode iz Novog Grada na kome je vanserijski talenat het-trikom najavio blistavu karijeru.

Nije prošlo mnogo, a tadašnji trener Borca Vlado Jagodić gurnuo ga je u "vatru" u Premijer ligi BiH i odmah je sjajnim partijama skrenuo pažnju na sebe. Instinkt golgetera, dobar pregled igre, sjajno izvođenje prekida karakteristike su ovog, po godinama još uvijek mladića, a po fudbalskom znanju majstora kakvog ovi prostori odavno nisu imali.

- Kada istrčim na teren, nisam uopšte opterećen  postizanjem gola. Tačno je da je napadaču to posao, ali meni i asistencija predstavlja zadovoljstvo. Nekada se desi dan da te jednostavno neće, promašiš i ono što se ne promašuje. Ali, uvijek se nosim time da moram biti strpljiv i ulagati maksimum, a golovi će doći sami po sebi - rekao je Bilbija.

U ovoj polusezoni šest puta se upisao u listu strijelaca, tri puta asistirao i prema učinku ima najveće zasluge za istorijski uspjeh Banjolučana.

- Kada se sve sabere, prezadovoljan sam jesenjim dijelom prvenstva. Bili smo na korak od titule, ali smo nesrećno poraženi od Sarajeva i završili smo drugi. Međutim, pred nama je još mnogo utakmica i vjerujem da možemo na kraju osvojiti šampionski pehar - dodao je napadač "crveno-plavih".

Nositi teret slave nije lako, pogotovo za mlade igrače. Međutim, Bilbija i dalje čvrsto stoji na zemlji. Skroman, kulturan, bez imalo prepotentnosti, uvijek raspoložen za priču u kojoj nikada sebe ne stavlja u prvi plan. Isti takav, popularni Biki bio je i kao pionir, kadet, junior, a i sada kada ga mnogi vide kao buduću zvijezdu nekog od velikih evropskih klubova.

-  Slagao bih ako bih rekao da mi ne prijaju pozitivni komentari. Ipak, fudbal je kolektivna igra i ako kompletna ekipa ne funkcioniše kao jedan, onda nema ni rezultata. Svaki postignuti gol ima svoju priču, svoj početak i kraj. Toga smo svi svjesni u Borcu i veoma mi je drago što sam dio sredine u kojoj jedan drugom bez imalo okolišanja možemo reći šta je dobro, a šta je loše - istakao je Bilbija.

Već sada mnogi klubovi trkaju se da Borčevog bisera vide u svojim redovima.

- Ne razmišljam o odlasku iz Borca. Meni je na Gradskom stadionu lijepo i želim da sa svojim voljenim klubom nastupam na međunarodnoj sceni. Pored toga, imam ugovor do 2011. godine, tako da se o mom eventualnom odlasku ne pitam sam -  zaključio je Nemanja Bilbija.

Ostvaren san

Nemanja Bilbija Borčevo je dijete od glave do pete. Svoje prve korake napravio je na Gradskom stadionu uz oca Milorada, svojevremeno kapitena "crveno-plavih".

- Od kada znam za sebe, znam za Borac. Sa ocem sam išao na Gradski stadion i gledajući ga na treninzima i utakmicama maštao o tome kako ću i ja jadnog dana istrčati na teren. To mi je bio san i zaista sam presrećan što mi se ostvario - rekao je Bilbija junior.

Zahvalnost

Prema riječima mladog napadača Banjolučana, naći se u društvu najboljih sportista Republike Srpske i akciji našeg lista za njega je velika čast.

- Dugujem zahvalnost svima koji vjeruju u mene. Prije svih, svojoj porodici koja mi pruža sigurnost i veliku podršku. Svi oni imaju zasluge što se nalazim u konkurenciji za najboljeg sportistu Republike Srpske i trudiću se da njihovo povjerenje opravdam i u budućnosti - istakao je Bilbija.

Kako glasati za Nemanju Bilbiju

Glasati za Nemanju Bilbijumožete putem SMS-a ili mailom. SMS-om možete glasati tako što u poruci napišete GL 1 i pošaljete to na broj 065 1370, cijena poruke je 0,88 KM sa PDV-om. Glasati putem SMS-a možete neograničeno puta.

Glasati mailom možete tako što ćete kliknuti na njegovo ime, tad će se otvoriti mail sa adresom. U mail je dovoljno da ukucate Nemanja Bilbija. Glasanje putem maila je besplatno ali se može sa jedne mail adrese glsati samo jednom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana