Predsjednik RS uručio ordene braći Dragić

Agencije
Predsjednik RS uručio ordene braći Dragić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas ordene proslavljenim slovenačkim reprezentativcima u košarci, braći Goranu i Zoranu Dragiću, koji vode porijeklo sa prostora RS.

Goranu Dragiću uručen je Orden Njegoša prvog reda, a Zoranu Medalja zasluga za narod. Predsjednik RS čestitao je košarkašima na dosadašnjim uspjesima i poželio im puno uspjeha na budućim takmičenjima. Nakon uručenja i prijema Goran Dragić je rekao da je ovo lijepo priznanje i da je vrlo zadovoljan i srećan zbog odlikovanja, kao i da se uvijek, kada to može, vraća u Republiku Srpsku, gdje žive njegovi baka i djed.

Govoreći o planovima za budućnost, on je naveo da ga u NBA čeka duga sezona i da mu je cilj da sa ekipom iz Majamija osvoji šampionski prsten.

Predsjednik Srpske odlikovao je braću Dragić povodom Vidovdana ove godine za priznati rad i zasluge u kulturnom, duhovnom, humanitarnom i sportskom razvoju. Goran Dragić je sa reprezentacijom Slovenije prošle godine osvojio Evropsko prvenstvo u košarci i bio je proglašen za najboljeg igrača šampionata. Zoran je to prvenstvo propustio zbog povrede. Sastanku u Palati Republike prisustvovao je i predsjednik regionalne košarkaške ABA lige Igor Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana