Predrag Perković izabran za novog predsjednika Bijeljinaca: Učinićemo Radnik još boljim i jačim

Darko Pašagić
Predrag Perković izabran za novog predsjednika Bijeljinaca: Učinićemo Radnik još boljim i jačim

BIJELjINA - Novi predsjednik Radnik Predrag Perković je istakao da će jedini cilj novog Upravnog odbora i njega u narednom periodu biti da bijeljinskog premijerligaša još više ojačaju.

Perković, koji se nalazio na čelu ovog kluba još 2004. godine, a više od dvije decenije je u Upravi Radnika, je izabran nakon što je Skupština odbacila odluku dosadašnjeg predsjednika Mladena Krstajića o povlačenju ostavke i smijenila ga sa te pozicije. 

- Na nama je da nastavimo dobar rad koji je imala prethodna uprava na čelu sa Mladenom Krstajićem, a želja je da ovaj klub podignemo na još jedan viši nivo - naglasio je Perković.

Uz njega u Upravi kluba su još Milenko Zupur, Miloš Stevanović, Slobodan Lovrić, Nenad Lalić i Duško Milanović. Ostavku je podnio dosadašnji potpredsjednik Ljubomir Stević, dok je sa mjesta direktora smijenjen Nebojša Tomić.

- U narednim danima moramo prvo da vidimo situaciju u kojoj se klub nalazi, ali kako sam upoznat od nove godine nakupilo se dosta dugovanja i prema igračima, zaposlenima u klubu, ali i dobavljačima. Tu je i dug prema Poreskoj upravi, čiji je dio reprogramiran. Moramo zasukati rukave i vidjeti šta je u ovom trenutku najvažnije uraditi, jer nam je sada glavni prioritet da klub nesmetano dobije licencu - naglasio je Perković, koji je dodao da će u narednim danima obaviti razgovor i sa bivšim predsjednikom Krstajićem oko njegovog daljeg angažmana vezanog za Radnik.

Mnogi ljubitelji fudbala u Semberiji smatraju da je malo čudno da je Skupština održana u ovakvoj situaciji, ali i da je sazvana tako brzo, odnosno čim se pojavila informacija da je Krstajić odlučio da povuče odluku o podnošenju ostavke. Sam Krstajić je istakao da je očekivao ovakav ishod glasanja, jer se duže vrijeme nije slagao sa rukovodstvom grada Bijeljine.

- U Radnik sam ušao da pomognem, pet godina sam bio tu, radio, davao svoj novac, odveo ekipu dva puta u Evropu zajedno sa igračima, stručnim štabom i svim zaposlenima. Osvojili smo Kup BiH,  osvajali Kup Republike Srpske, pravili transfere. Budžet koji sam zatekao bio je u minusu, vratili smo dugove od 250.000 maraka. Nikada nisam ručao na račun kluba, telefon nisam dopunio na račun Radnika, gorivo nisam nasuo na račun, vozio sam svoje auto. Čestitam Perkoviću na izboru - naglasio je Krstajić.

Memiševićev transfer “čist”

Posljednjih dana spominjalo se da je sporan transfer Samira Memiševića u Groningen, ali je sam fudbaler naglasio da je sve čisto.

- Kako Groningen, klub u koji sam prešao, nije pristao na obeštećenje, zaključio sam sporazumni raskid ugovora sa Radnikom. Pošto se radilo o sporazumnom raskidu Bijeljince sam obeštetio vlastitim sredstvima. Procenti od mog narednog transfera ugovoreni su u sporazumnom raskidu i isti su aneksom promijenjeni na insistiranje Mladena Krstajića koji je želio još više koristi za Radnik. To je jedina istina - naglasio je Memišević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana