“Predgrađe” zamijenilo “Marakanu”

D. K.
“Predgrađe” zamijenilo “Marakanu”

BANjALUKA - Treću sedmicu zaredom mlađe kategorije Crvene zvezde pripremaju se u Banjaluci. Poslije 2007, 2008. i 2009. godišta gosti grada na Vrbasu i Željezničar Sport tima do nedjelje biće “crveno-bijeli” dječaci 2010. i 2012. godište. Sve ovo je dio paketa saradnje srpskog šampiona i kluba sa Predgrađa.

Klasa 2012, koju vodi trener Slaviša Šuša, sprema se za nastup u ligi pretpjetlića Fudbalskog saveza Beograda u “Fudbalu 9”. Ti klinci će sljedeće sezone igrati ligu pjetlića.

- Nismo prvi put u Banjaluci i ovde se osećamo kao kod kuće. Jedva smo čekali da ponovo dođemo i da se družimo ovde sa decom i našim prijateljima iz Sport tima. Odigraćemo nekoliko utakmica i naravno obaviti deo trening ciklusa za predstojeću sezonu. Imamo ovde dve ekipe, A i B grupu. Oba tima će biti aktivna u takmičenju. A ekipa igra u okviru FSB, dok će B ekipa igrati Fer-plej ligu. Pričamo o “Fudbalu 9” - rekao je Šuša.

Starija grupa, 2010. godište, koja radi pod nadzorom trenera Milana Milenkovića prošle sezone igrala je ligu pjetlića. U toj ekipi ima dosta dječaka, koji već sada skreću pažnju na sebe, a jedan od najtalentovanijih je Dušan Vasiljević, inače sin nekadašnjeg srpskog košarkaša Saše Vasiljevića, koji je jedno vrijeme nosio dres reprezentacije BiH.

- Fudbal treniram već nekih šest, sedam godina. Poslije tri godine zvala me Zvezda i tako sam završio na “Marakani”. Igram najviše zadnjeg veznog. Uzor mi je Tijago Alkantara, mada mi se sviđa i naš Kings Kangva. Zadovoljan sam radom s trenerima, imam odlične drugare, saigrače, sve je super. Inače nisam prvi put u Banjaluci, prije smo bili gosti na jednom turniru. Ovdje imamo odlične uslove i prija nam - istakao je Vasiljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana