Povrede zadaju glavobolju treneru Igokee: Nijedan trening nisu bili kompletni

Milan Zubović
Povrede zadaju glavobolju treneru Igokee: Nijedan trening nisu bili kompletni

LAKTAŠI - Povrede košarkaša zadale su veliku glavobolju treneru Igokee Draganu Bajiću tokom pripremnog perioda pred početak nove sezone koji je iza ugla.

Sa djelomično promijenjenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu Bajić je okupio ekipu sredinom avgusta, ali nijedan trening nije odradio sa svim igračima. Tokom ljeta tim iz Republike Srpske pojačali su Dušan Tanasković, Kendrik Rej, Haris Delalić, Brajant Kraford, Mario Nakić, Nikola Marić kao i povratnik sa pozajmice iz banjalučkog Borca Kosta Kondić.

- Svaki trener želi da odradi pripreme ekipe u miru i bez pritiska, ali kod nas sada to nije bio slučaj. Iza nas je malo više od mjesec dana rada tokom kojih smo najveću bitku vodili sa povredama igrača. Od prvog dana nisam mogao da računam na oba plejmejkera što je veliki hendikep. Kraford je prvo povrijedio list jedne, a potom druge noge. Oporavak je pri kraju, pa bi čak mogao da zaigra u Opatiji mada stoji znak pitanja kod njegove fizičke spreme. Kondić je imao problema sa povredom ramena, a onda je imao virozu zbog koje nije trenirao pa sam na kontrolnim utakmicama bio prinuđen da improvizujem sa drugim igračima kojima to nisu prirodne pozicije - istakao je Bajić u razgovoru za “Glas Srpske”.

Uz izostanak plejmejkera, nije mogao da računa ni na centra Stefana Đorđevića, kao i krilo Harisa Delalića.

- Đorđevića odavno muči koljeno i oporavak zahtijeva mirovanje nakon primljenih injekcija. Delaliću je uklješten živac u vratu pa i on mora mirovati tako da ćemo hendikepirani dočekati početak ABA lige. Dosta se osjeti izostanak jednog igrača iz rotacije, kamoli četvorice. Iskreno, vjerujem da će bar neko od njih biti spreman za desetak dana kada stiže Mornar. Moraćemo se skupiti i vjerovati u sebe - rekao je Bajić.

Igokea je do sada odigrala pet kontrolnih utakmica kojima trener ekipe iz Aleksandrovca nije oduševljen.

- Nisu mi bile od posebne koristi jer usljed nedostatka igrača u rotaciji nisam mogao da sprovedem svoje zamisli u djelo. Sa osam igrača smo nastupili u Mađarskoj što djeluje nestvarno. Ostali smo nedorečeni i u napadu i u odbrani te nismo mogli da isprobamo neke kombinacije i definitivno ćemo biti hendikepirani na startu - dodao je Bajić.

Prvu utakmicu u Ligi šampiona Igokea će odigrati 5. oktobra u Istanbulu protiv Bahčešehira dok su sa njima još u grupi Nimburk i Bilbao.

Turnir u Opatiji

Ekipa će danas nakon treninga otputovati za Opatiju gdje će igrati u petak i nedjelju. Prvi protivnik biće ime češke Pardubice, a u drugom polufinalu sastaće se Cividale i Split.

- Biće to generalna proba pred početak sezone dok ćemo nakon povratka u Laktaše malo spustiti ritam da bismo što spremniji dočekali početak takmičenja u ABA ligi - rekao je Bajić.

Njegova ekipa u prvom kolu regionalnog takmičenja biće domaćin Mornaru, a taj susret na rasporedu je 1. oktobra od 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana