Povratak iz snova

Darko Pašagić
Povratak iz snova

BANjALUKA - Jedan od junaka prve pobjede Borca na “Bilinom polju” poslije više od devet godina bio je krilni napadač Demir Jakupović, koji je u 65. minutu zamijenio Ivana Crnova i u 84. minutu izjednačio na 1:1, čime je najavio potpuno slavlje Banjalučana u Zenici.

Bila je ovo veoma vrijedna pobjeda “crveno-plavih”, koja ih je vratila na treću poziciju, a njome su izabranici Branislava Krunića nastavili niz nepobjedivosti koji traje već osam utakmica i za to vrijeme zabilježili šest pobjeda i dva remija.

- Zbog povrede zadnje lože propustio sam praktično pola prvog dijela sezone, ali sam presrećan zbog datog gola jer bolji povratak na teren nisam mogao ni da zamislim - naglasio je Jakupović.

Kuriozitet kod ovog pogotka je da je lopta na putu ka mreži prošla kroz noge dvojici prvotimaca Čelika.

Prvo odbrambenom fudbaleru Vedranu Vrhovcu, a potom i do tog trenutka veoma zapaženom golmanu domaćih Bojanu Pavloviću.

- Natrčao sam na odbijenu loptu i snažno raspalio po njoj, a ona je, na moju sreću, našla put ka mreži. Možda smo u prethodna dva susreta u kojima smo remizirali trebali doći do cijelog plijena, ali nam se, eto, sve to vratilo u ovom duelu - nastavio je Jakupović.

Nije se naigrao ove sezone, jer je u sedam nastupa na terenu proveo samo 298 minuta.

- Najvažnije je da je povreda iza mene i siguran sam da će sada biti mnogo lakše. Nikada nisam sumnjao u sebe i tako je i ovog puta. Zato sam siguran da ću u nastavku sezone, naravno, ako me zaobiđu povrede, igrati mnogo više - rekao je Jakupović.

Po povratku u Premijer ligu ni najvatrenije pristalice Borca nisu vjerovale da se tim može boriti za sam vrh tabele.

- Tokom ljetnje pauze u klub je dovedeno nekoliko provjerenih igrača i svi smo se potajno nadali da možemo mnogo, pa čak i izboriti plasman na međunarodnu scenu. Istina, na početku sezone nije išlo baš najbolje, jer je sve to trebalo ukomponovati. Ali sada je jasno da smo kandidati za sam vrh jer smo 15 kola prije kraja prvenstva na samo tri boda zaostatka za vodećim dvojcem, što nam daje za pravo da naše maštarije možemo pretvoriti u stvarnost. Istina, do cilja je još daleko, ali vjerujem u saigrače i sebe - dodao je Jakupović.

 

Ugovor

Jakupović je bio član Borca od jula 2015. do februara 2016. godine, kada je otišao u Rudar Prijedor. Potom je bio član Metalegea, pa opet “rudara”, odakle je u julu 2018. godine ponovo došao na Gradski stadion. Tada je potpisao dvogodišnji ugovor, koji mu ističe u junu.

- Uopšte ne razmišljam o tome šta poslije isteka ugovora. Sve moje misli su vezane za Borac, a od mene i mojih igara zavisi da li ću i poslije toga biti na Gradskom stadionu ili ne - naglasio je Jakupović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana