Potvrditi bod sa tri protiv Zvijezde

Darko Pašagić
Potvrditi bod sa tri protiv Zvijezde

Banjaluka - Fudbaleri Borca uspjeli su na “Grbavici” da ostvare ono što su priželjkivali prije meča i neporaženi su se vratili u Banjaluku igrajući protiv Željezničara neriješeno 0:0.

Tokom svih 90 minuta Sarajlije su imale blagu inicijativu, ali dobrom igrom, prije svega u odbrani četa iz Platonove nije im dozvolila da ozbiljnije zaprijete golu Mladena Lučića. “Crveno-plavi” su igrali vrlo borbeno, taktički zrelo naročito u defanzivi, a pokušali su nekoliko puta da ugroze gol domaćih. Ipak, nisu imali zrelih prilika za gol.

- Igračima sam prije meča sugerisao da moramo odigrati što čvršće u odbrani, jer samo tako možemo stići do pozitivnog rezultata. U prvom dijelu meča dobro smo kontrolisali igru, i oni i mi smo imali neke poluprilike. U nastavku meča Željezničar je krenuo na sve ili ništa, imali su inicijativu, ali nisu ozbiljnije ugrozili naš gol - naglasio je trener Borca Branislav Krunić.

Borac je posljednjih deset minuta imao igrača više, jer je drugi žuti karton dobio Petar Bojo, ali nisu uspjeli da tu prednost pretvore u pobjedu.

- Nismo imali snage za nešto više, iako sam još ranije u igru ubacio Demira Jakupovića. Želja mi je bila da njegova brzina napravi prevagu, odnosno da sam istrči brz kontranapad i tako eventualno napravi šansu - nastavio je Krunić.

Mladi stručnjak na klupi Borca zadovoljan je osvojenim bodom, ali je istakao da se nema puno vremena o tome razmišljati, jer je naredna utakmica već u subotu.

- Ovo gostovanje je jedno od najtežih u sezoni i sigurno je ovo vrijedan rezultat, ali on nam neće ništa vrijedjeti ako u narednom kolu na svom terenu ne savladamo tim iz etno-sela Stanišići. Sa tom pobjedom bi napravili dobru uvertiru pred dva gostovanja u trećem i četvrtom kolu. Želio bih da pohvalim i naše navijače “lešinare”, koji su nam dali dodatni motiv da izdržimo na “Grbavici”. Sigurno da će nam njihova podrška biti veoma važna u narednoj sezoni, ali i podrška svih ostalih pristalica kluba - dodao je Krunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana