Postavka “Borac, to je ljubav moja” u Muzeju sporta: Devet i po decenija istorije na jednom mjestu

Siniša Kotaraš
Postavka “Borac, to je ljubav moja” u Muzeju sporta: Devet i po decenija istorije na jednom mjestu

BANjALUKA - Ljubitelji sporta u Banjaluci, ali i šire, a posebno navijači Borca, imaće priliku da u naredna dva mjeseca u Muzeju sporta Sportske dvorane “Borik” pogledaju izložbenu postavku posvećenu 95. rođendanu Fudbalskog kluba Borac.

Na otvaranju se, uz sadašnje rukovodstvo i prvotimce Borca, okupio i veliki broj nekadašnjih igrača i trenera, kao i pristalica “crveno-plavih” koji su s pažnjom pogledali veliki broj eksponata.

- Velika stvar za sve nas je to što se ova bogata istorija Borca našla na jednom mjestu i nadam se da ćemo doprinijeti da ona bude još bogatija. Naravno, ovaj prostor je premalen da bi se prikazalo sve, ali ćemo mi iz kluba, kada izložba bude zatvorena, postavku prenijeti na Gradski stadion, gdje joj je, u suštini, i mjesto - poručio je nekadašnji prvotimac, a sada predsjednik kluba Stojan Malbašić. 

Među prisutnima su bili i Momčilo Spasojević, Berislav Buković, Dragan Marjanović, Jovo Šmanja, Zoran Deket..., ali i nekoliko fudbalera koji su u karijeri oko ruke nosili kapitensku traku Borca, poput Gorana Đukića, Miodraga Babića, Borisa Raspudića, pa sve do aktuelnog Stojana Vranješa.

- Ovo je nešto što je Banjaluka morala da dobije i mnogo prije. Mnoge generacije prije moje su pisale istoriju Borca i ne smijemo dozvoliti da ona bude zaboravljena. Zato sam zahvalan današnjoj upravi kluba, kao i radnicima “Borika” koji su se potrudili da na jednom mjestu objedine 95 godina naše svijetle istorije. Nadam se da će ova zbirka trofeja još više porasti u budućnosti - istakao je kapiten generacije koja je na Gradski stadion donijela pehar namijenjen pobjedniku Kupa SFRJ Damir Špica.

Moraitis oduševljen

Grčki internacionalac u redovima Borca Panajotis Moraitis prisustvovao je zajedno sa saigračima otvaranju izložbe “Borac, to je ljubav moja” i nije krio oduševljenje.

- Zaista sam prijatno iznenađen ovim što sam vidio. Znao sam da je Borac klub sa tradicijom i bogatom istorijom, a sada sam se u to i uvjerio. Izuzetno mi je drago što sam član Borca kojeg s pravom zovu velikan - rekao je Moraitis. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana