Poraz Rudara, Zvijezda 09 se primakla

Srna
Poraz Rudara, Zvijezda 09 se primakla

BIJELjINA - Na startu drugog dijela Prve lige fudbalskog prvenstva Republike Srpske dogodilo se veliko iznenađenje jer je lider na tabeli Rudar iz Prijedora izgubio kod kuće od Željezničara iz Banjaluke.

Prijedorčani su bili veliki favoriti protiv banjalučkog “Želje”, vodili su na poluvremenu, ali su u nastavku dozvolili veliki preokret, primili dva gola i ostali bez bodova.

Ovaj kiks iskoristila je Zvijezda 09 iz Bijeljine i pobjedom u Gradiški i prišla Rudaru na samo bod zaostatka na tabeli.

Zvijezda je pogotkom Stjepanovića u 20. minutu sa bijele tačke povela u Gradiški protiv Kozare, ali je domaćin poravnao 11 minuta kasnije preko Lolića, takođe, iz kaznenog udarca.

Sva tri boda ekipi iz Bijeljine donosi Šarčević golom u 77. minutu.

Dragocjene i minimalne trijumfe u borbi za opstanak su ostvarila dva posljednjeplasirana tima do ovog kola - brčansko Jedinstvo i Podrinje iz Janje, protiv Tekstilca i Modriče.

U ostalim mečevima Borac iz Kozarske Dubice poražen je od Leotara 1:2, Ljubić je pobijedio Drinu 3:2, Slavija je izgubila od Slobode iz Novog Grada 1:2, a dobojska Sloga je trijumfovala u susretu sa Sutjeskom iz Foče sa 1:0.

Na tabeli vodi Rudar iz Prijedora sa 32 boda, Zvijezda 09 ima bod manje, Sloboda ima 29, Leotar 27, Modriča i Tekstilac po 24, Željezničar 23, Sloga 22, Kozara 20, Borac, Slavija, Drina i Ljubić po 19, Jedinstvo 14, Sutjeska 13 i Podrinje devet bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana