Poraz ne mijenja utisak na sezonu

Milan Zubović
Poraz ne mijenja utisak na sezonu

BEOGRAD - Porazom u majstorici polufinala ABA lige Igokea je spustila zavjesu na svoju najuspješniju sezonu kada su u pitanju nastupi na regionalnoj sceni.

Crvena zvezda bila je prejaka u trećoj utakmici polufinalne serije koju je dobila rezultatom 76:53, a po Igokeu bila je kobna četvrta četvrtina u kojoj je ubacila samo dva poena, čime su izjednačili najgori učinak tokom jednog perioda u ABA ligi. Ta posljednja dionica u dvorani “Aleksandar Nikolić” ponovila se i treći put ove sezone, što tim poput Crvene zvezde  i te kako umije da iskoristi. Izabranici trenera Dragana Bajića nisu bili na napadačkom nivou potrebnim za brejk i eliminaciju višestrukog šampiona, te plasman u finale... U prvom poluvremenu pogodili su samo dvije trojke isto kao i u drugom iz čak 20 pokušaja za razliku od Zvezdinih 24-10, mada ni slobodna bacanja nisu bila na zavidnom nivou (20-9). Zvezda je kontrolisala ritam meča i sredinom drugog perioda vodila sa 18 poena prednosti, a u prvom poluvremenu ubacila je 12 od 15 šuteva za dva, uz pet trojki. Igokea je u trećem periodu prišla na minus četiri (54:50), ali bliže od toga nije mogla.

- Nije samo posljednja četvrtina bila problem već prva dionica u kojoj smo dozvolili rivalu da stigne do velike prednosti. Problem je bila i treća dionica u kojoj smo propustili priliku da uvedemo meč u još neizvjesniju završnicu, a Zvezdu u veću nervozu. U posljednjem kvartalu smo se predali u samoj završnici - rekao je Bajić.

Posebno je bio razočaran odnosom Crvene zvezde prema njemu i njegovim igračima jer ih je nekoliko stotina prisutnih gledalaca u dvorani verbalno vrijeđalo tokom cijele utakmice. Tim menadžer Beograđana Nebojša Ilić putem razglasa u 33. minutu pozvao je prisutne da smire strasti što je samo djelomično dalo rezultate.

- Liga je bila izuzetno kvalitetna i zanimljiva. Čestitam čelnicima ABA lige na sjajnoj organizaciji u izuzetno teškim uslovima. Istovremeno koristim priliku da se zahvalim i na sjajnom gostoprimstvu u Beogradu, jer Igokea u dosadašnjoj istoriji nije doživela ovakve uvrede - ironično je dodao Bajić.

Bez obzira na ovakav rasplet, Igokea je pokazala značajan iskorak ove sezone i postavila ljestvicu visoko za one koje dolaze. Rezultati u ABA i Ligi šampiona, puna afirmacija Dalibor Ilića i Darka Talića, te činjenica a su Edin Atić i Džeki Karmajkl već produžili ugovore govore da je Bajić izvukao maksimum, a Igokea postala ekipa protiv koje niko unaprijed ne može da upiše pobjedu. Aleksandrovčani se sada okreću nastupu u Ligi BiH u kojoj su veliki favoriti za osvajanje titule.

Bajićeva donacija

Cijeli honorar koji je najbolji trener ABA lige ove sezone Dragan Bajić zaradio snimajući reklamu za jednu kladionicu uplatio je Crkvenoj opštini Laktaši, te Javnoj ustanovi Dom zdravlja Laktaši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana