Pomirenje ili zatišje pred buru

Siniša Kotaraš
Pomirenje ili zatišje pred buru

BANjALUKA - Nakon nekoliko odgađanja, napokon je održana 23. sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske na kojoj, mimo svih očekivanja, nije bilo nikakve rasprave niti podignutih tenzija.

Istini za volju, ono što je objavljeno na zvaničnoj stranici FS RS i ono što se moglo čuti od pojedinih članova Izvršnog odbora koji nisu na istoj talasnoj dužini sa aktuelnim predsjednikom Milom Kovačevićem, nije djelovalo kao da su između njih “zakopane ratne sjekire”.

Naime, na stranici Saveza stoji da je usvojen zapisnik sa sjednice održane 9. septembra, kao i one neodržane, od 28. oktobra, dok delegati iz opozicije kategorički tvrde kako taj drugi zapisnik nije ni mogao da bude usvojen jer ta sjednica nije ni održana.

Takođe, ostaje nejasno zašto 28. oktobra nije usvojen dnevni red jer na njemu nije bilo tačke koja je podrazumijevala raspravu o odlasku Mile Kovačevića, a samo nekoliko dana kasnije je taj isti dnevni red, jednoglasno usvojen.

Da li je u pitanju najava nekog pomirenja, ili je to tek zatišje pred buru, ne zna se jer niko od delegata koji insistiraju na smjeni aktuelnog predsjednika nije želio da izađe u javnost sa svojom stranom priče.

Ovako, ostaje činjenica da su se na dnevnom redu našle tek tri tačke, usvajanje Zapisnika od 9. septembra, te Pravilnik o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Prve lige FSRS, kao i tačka “razno”.

Od svega, donesena je odluka da se na narednoj sjednici Izvršnog odbora koja će biti održana 12. novembra, usvoji taj Pravilnik zato što je većina članova IO zatražila dodatno vrijeme kako bi u svojim Područnim savezima, ali i sa prvoligaškim klubovima, još jednom raspravili o njegovim dobrim, ali i lošim stranama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana