Policija i dalje traga za napadačima koji su kod Jablanice zapalili automobil u kojem su bile sudije

GS
Foto: Kliks

MOSTAR - Policija sprovodi opsežnu istragu kako bi se utvrdili detalji brutalnog napada na sudije kod Jablanice i pred lice pravde izveli počinioci koji su presreli i zapalili automobil u kojem su se vraćali s prekinute utakmice u Mostaru između Veleža i Borca.

-Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) je upoznato o ovom slučaju i policija intenzivno radi na otkivanju počinilaca - kazala je za portal Kliks portparol tužilaštva HNK Ana Rajič.

Dodaje da u ovom trenutku ne može dati više informacija o istrazi koja se sprovodi.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) HNK Ljudevit Marić istakao je da sitragu sprovodi odjeljenje kriminalističke policije iz Konjica i preduzima sve zakonom previđene radnje kako bi se ovaj slučaj rasvijetlio što prije.

-Istraga je u fazi u kojoj ne možemo davati informacije, da ne bismo ugrozili tok istrage - kazao je Marić za Kliks, navodeći da će javnost o svemu biti obaviještena kad se riješi slučaj.

Nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo 21. septembra oko 23.45 časova u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17, na dionici Mostar - Jablanica, gdje je presretnuto vozilo marke „mercedes“ u kojem su se nalazili.

Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil koji je potpuno izgorio. Tom prilikom je povrijeđen Adnan Alispahić, kojem je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica, a napadači su pobjegli u sivom vozilu marke „golf“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana