Policajac udario fudbalera Kozare

R. Mijanović, M. Zubović
Policajac udario fudbalera Kozare

Trebinje - Nezapamćena situacija desila se u Trebinju poslije fudbalske utakmice Leotara i Kozare kada je policajac u tunelu udario rezervnog golmana gostiju Miloša Bojanića.

Derbi 20. kola Prve lige Republike Srpske završen je pobjedom domaćina sa 1:0, a incident se desio u tunelu stadiona “Police” kada je policajac udario maloljetnog Bojanića koji je u tom trenutku bio u trenerci kluba i sa markerom na sebi i išao ka svlačionici. Incidentu je prethodio verbalni sukob igrača gostujuće ekipe sa četvrtim sudijom Slavoljubom Gogićem nakon završetka meča.

- Po završetku utakmice spakovao sam desetak lopti u mrežu i krenuo ka svlačionici gdje su moji saigrači imali verbalni sukob sa sudijom. Većina njih već je otišla na presvlačenje, a u verbalni konflikt našeg kapitena (Ognjen Petrović) umiješala se policija. Pružio sam ruku sudiji da bi tada jedan pripadnik jedinice za podršku za vrat uhvatio našeg kapitena kojeg je naš drugi igrač otrgnuo i uvukao u svlačionicu. U toj gužvi našao sam se između policajaca koji je mene zakačio, a zatim se unio u lice i rekao “Šta ti hoćeš, što mi smetaš?”, a potom me sa dvije ruke udario u lice, a ostali policajci su ga smirili - izjavio je Bojanić.

Ona je naglasio da mu nije jasno zašto ga je policajac udario kad se nije ni svađao već je samo krenuo u svlačionicu.

- Dao sam izjavu u policiji i najvjerovatnije ću podnijeti tužbu. Nisu imali argumenata da napadnu našeg kapitena, a mene udare. Srećom nije bilo težih posljedica, ali nije svejedno kad te udari član specijalne policije visok dva metra - istakao je Bojanić koji je rođen 24. juna 1998. godine.

U taboru gostiju ogorčeni su ponašanjem policije, dok su istovremeno pohvalili domaćina.

- Ne znam šta je trebalo da uradi dijete od 16 godina pa da ga policajac udari u glavu i ugura u tunel. Imali smo zamjerke na suđenje, ali sudije nije niko ugrozio. Narednih dana oglasićemo se zvaničnim saopštenjem. Leotar je zasluženo pobijedio i moramo da zahvalimo Trebinjcima na izuzetno korektnom odnosu i gostoprimstvu - rekao je predstavnik gostiju Srećko Gajić.

Na njegove riječi nadovezao se trener Kozare Saša Krupljanin.

- Leotar nas je istinski odlično ugostio i njima ne možemo ništa prigovoriti dok potez policije ne pravdamo. Svi ostali policajci bili su korektni i ne znam zašto je čovjek iz čista mira udario dijete i nećemo da ćutimo zbog ovoga - kazao je trener Saša Krupljanin.

Ovom pobjedom Leotar je zadržao lidersku poziciju na tabeli, a pitanje pobjednika riješio je Bojan Zoranović u 53. minutu kada je stigao do lopte prije golmana Nemanje Trkulje i zatim je prebacio preko njega u mrežu. Posao domaćinu olakšao je igrač gostiju Mile Kovačević koji je u 42. minutu zaradio crveni karton.

- Manje je važno ko je dao gol, najvažnije je da smo pobijedili. Ovaj put sam ja strijelac i ovo mi je najdraži gol u dresu Leotara. Bili smo mnogo bolji protivnik, izgarali smo na terenu i zasluženo pobijedili. Ipak, daleko od toga da je bilo šta gotovo, ništa se neće znati do posljednjeg kola - kazao je strijelac odlučujućeg gola Bojan Zoranović.

Tomanović

Potpredsjednik Leotara Milan Tomanović istakao je da je utakmica protekla u takmičarskom ritmu i da su zasluženo ostvarili pobjedu.

- Sve je bilo apsolutno regularno. Po završetku utakmice igrači Kozare okružili su četvrtog sudiju meča zbog, kako su govorili, suđenja na njihovu štetu na jednoj od prethodnih utakmica. Pripadnici Centra javne bezbjednosti su u okvirima svojih ovlašćenja zaštitile sudije i ništa mimo toga. Jedan od igrača Kozare u tunelu odgurnuo je pripadnika policije, a ovaj ga je samo uhvatio za ruku. Reakcija igrača iz Gradiške bila je burna, ali ne razumijem uopšte zašto su podigli toliku buku. Siguran sam da naši sportski prijatelji iz Gradiške nemaju apsolutno nijednu zamjerku na našu pobjedu jer je čista kao suza - rekao je potpredsjednik Leotara Milan Tomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana