Pola miliona KM za novi fudbalski teren sa vještačkom travom

SRNA
Pola miliona KM za novi fudbalski teren sa vještačkom travom

FOČA- Foča je jedna od devet opština i gradova u Republici Srpskoj koji će dobiti fudbalski teren sa vještačkom travom u okviru velikog projekta kojim republički Fudbalski savez povodom tri decenije postojanja, u saradnji sa lokalnim zajednicama, želi da unaprijedi uslove za bavljenje, ne samo fudbalom, već sportom uopšte.

Ova opština se prijavila i prošla sa prijedlogom da se vještačka trava postavi na pomoćni teren Fudbalskog kluba "Sutjeska" u Donjem Polju koji služi za trenažni proces svih selekcija, a čijom će se rekonstrukcijom omogućiti igranje zvaničnih mečeva, kao i treniranje tokom zimske sezone.

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović, koji je prije nekoliko dana u Fudbalskom savezu Srpske u Banjaluci potpisao ugovor o izgradnji terena vrijednog više od pola miliona KM, kaže da se ovaj projekat uklapa u njegov plan obnove svih sportskih i rekreativnih terena u Foči.

"Teren sa vještačkom travom moći će da koriste fudbaleri, ostali sportisti, kao i rekreativci i svi građani Foče. Imaćemo uređen sportski teren, a nastojaćemo da uredimo dječije igralište i prostor za vježbanje na spravama, te da postavimo novu ogradu i tribine. Naši fudbaleri će moći ranije da počnu pripreme, moći će da se održavaju turniri, da budemo domaćini različitih manifestacija, da uljepšamo ovaj dio grada", rekao je Vukadinović novinarima.

On je zahvalio Fudbalskom savezu Republike Srpske i njegovom predsjedniku Vici Zeljkoviću što je Foča uvrštena u ovaj projekat.

"Fudbalski savez Srpske izdvaja 500.000 KM bez PDV-a, a opština Foča će obezbijediti lokaciju i pripremne radove, tako da ćemo pripremiti sve što je neophodno da sve bude urađeno u najbržem roku. Narednih dana uradićemo predmjere radova i uputiti ih Fudbalskom savezu", naveo je Vukadinović.

On je dodao da opština ozbiljno razmišlja o kandidaturi za MOSI 2025. godine i da u skoladu s tim nastoji da obnovi svu sportsku infrastukturu, a sljedeći korak je izgradnja atletske staze, za šta će se tražiti dodatni izvori finansiranja.

Vukadinović je naglasio da su, zahvaljujući odličnoj organizaciji nedavno održanog međunarodnog turnira "Fudbal frends", stigli pozivi za uzvratne posjete mladih fudbalera iz Foče "Vojvodini", "Crvenoj zvezdi" i "Rijeci".

Omladinci iz Foče već su boravili u Novom Sadu, a uslijediće i posjete Beogradu i Rijeci.

"Zahvaljujem klubovima koji su pozvali naše omladince. `Fudbal frends` se održava već 16 godina i do sada je samo jedanput jedna od ekipa učesnica pozvala `Sutjesku`, a ove godine imamo tri ekipe, što govori o tome da je turnir bio zaista dobar", rekao je Vukadinović.

U Fudbalskom klubu "Sutjeska" ističu da će se renoviranjem terena u Donjem Polju, pored omogućavanja mnogo boljih uslova za treniranje, stvoriti i mogućnost da mlade selekcije na tom terenu igraju zvanične utakmice, čime će se rasteretiti glavni teren na gradskom stadionu.

"Do sada se u Donjem Polju zimi treniralo u veoma lošim uslovima, što je uzrokovalo da se pojedini dječaci ne odlučuju tako lako za fudbal, ali unapređenjem infrastukture sigurno da će ovaj sport biti privlačniji za mlade igrače. Na ovaj način duga zimska pauza, koja nam godinama predstavlja veliki problem, biće prevaziđena", rekao je Rade Vasiljević iz Fudbalskog kluba "Sutjeska".

Teren u Donjem Polju biće drugo igralište u Foči koje dobija novu podlogu, nakon terena za mali fudbal na Gradskom stadionu na kojem je u toku zamjena vještačke trave i to zahvaljujući podršci Vlade Vojvodine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana