Počela borba za odlazak na “čelendžer” u Njemačku

Srna
Počela borba za odlazak na “čelendžer” u Njemačku

PRNjAVOR - Na međunarodnom basket turniru “Vivia 3 na 3 satelit 2021” u Prnjavoru počela je “borba” po grupama dvadesetak ekipa za osvajanje prvog mjesta i odlazak na “čelendžer” u njemački Hamburg.

Ljubiša Šikarac iz Organizacionog tima turnira rekao je Srni da je ove godine odziv ekipa odličan.

“Imamo ekipu Bajkala iz Rusije koji su prešli više od 2.000 kilometara da bi igrali basket u Prnjavoru, tu su i ekipe iz Španije, Švedske, Austrije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH”, naveo je Šikarac.

On je podsjetio da su u dosadašnjem dijelu turnira završeni četvrtfinali i polufinali za mlađe kategorije, dok je domaća ekipa “Fortuna oil” sinoć osvojila Nikšićko pivo 3 na 3 ligu Republike Srpske pobjedom 21:17 protiv bijeljinskog “3 na 3 Basket kluba”.

Član švedske ekipe “Lidingo 3 na 3” Aleksandar Petrović kaže da su on i njegovi saigrači oduševljeni organizacijom basket turnira u Prnjavoru.

“Na internetu smo pronašli fotografije sa turnira iz 2019. godine, vidjeli smo da je učestvovalo dosta ekipa iz inostranstva što nas je inspirisalo da i mi dođemo”, rekao je Petrović Srni.

On kaže da su protivničke ekipe jake i da će biti teško izboriti se za naredni krug takmičenja, posebno sa ekipom iz Srbije, ali i da se ipak nadaju plasmanu u četvrtfinale.

Utakmice u grupnoj fazi turnira “Vivia 3 na 3 satelit 2021” na rasporedu su večeras do 23.40 minuta, dok su sutra na programu eliminaciona faza “satelita” i finala svih mlađih kategorija.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana