Penali kobni za Radnik

Milan Zubović
Penali kobni za Radnik

TRNAVA - Fudbaleri Radnika nisu uspjeli da se domognu drugog kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su poraženi od Sparatka u Trnavi rezultatom 5:2, poslije šutiranja penala.

Bijeljinci su u Slovačku donijeli veliku prednost od 2:0, ali nisu uspjeli da je sačuvaju iako su imali nekoliko prilika za postizanje gola. Domaćin je uspio da anulira prednost u 90 minuta, a u produžecima nije bilo golova pa su se izvodili penali koji su bili kobni za Semberce.

Iako je trener Radnika Mladen Žižović najavljivao da se njegova ekipa neće povući pred napadima protivnika već da će svim silama nastojati da parira Sprataku na sredini terena to se nije dogodilo u prvom poluvremenu. Domaći tim kontrolisao je tempo utakmice dok su gosti samo ponekad igrali na protivničkoj polovini terena. Poslije jalove inicijative domaćeg sastava na početku meča Aleksandar Sobčik iskoristio je velike propuste u odbrani gostiju i loptu poslije asistencije Likasa Lovata poslao u mrežu za veliko slavlje slabo popunjene "Arene Anton Malatinski". To je dalo dodatnu energiju ekipi iz Trnave koja je veliku priliku imala u 20. minutu. Ponovo je zakazala odbrana gostiju koja je dozvolila da lopta dođe do protivničkog igrača koji odlično šutirao, ali je Dalibor Kozić bio na visini zadatka. Samo tri minuta kasnije bilježimo prvu priliku za Bijeljince koji su poslije kratke akcije nakon kornera imali priliku, ali je pokušaj glavom Seida Zukića poslije centaršuta Nedima Mekića završio malo pokraj stative.

Semberci su oštećeni u 27. minutu kada je lopta na sredini terena stigla do Demira Pece kojeg je laktom oborio Timotej Zahumenski koji je za taj start dobio samo žuti karton iako bio posljednji igrač odbrane, a vezni fudbaler gostiju imao pred sobom otvoren put ka golu. Kolosalnu priliku imao je domaćin u 35. minutu kada je lopta koju je šutirao Rafael Tavares sa vrha šesnaesterca prošla tik pored lijeve stative gola Radnika. Isti igrač bio je u šansi dva minuta kasnije, ovaj put pokušao je glavom, ali je Kozić bio na mjestu.

Samo dva minuta u nastavku bila su potrebna domaćinu da ozbiljnije zaprijeti, a lopta je poslije malo nespretnog centaršuta Lovata pogodila prečku Radnika. Novu prečku domaći tim je pogodio nakon centaršuta u 61. minutu i ponovo je Tavares bio u prilici. Centaršutevi domaće ekipe bili su enigma za goste koji nikako nisu uspjevali da efikasno otklone opasnost od gola pa je u 78. minut Kozić odbranio pokušaj Bogdana Mitree da bi samo minut kasnije u prilici se našao Marko Kelemen koji je poslije manje gužve sa sedam metara šutirao pokraj gola. U 82. minutu Radnik je imao fenomenalnu priliku da postigne gol i tako riješi pitanje putnika u drugo kolo. Odličan kontranapad poveo je Jovan Motika, stigao do šesnaesterca i pokušao da uposli slobodnog Demira Pecu, ali je odbrambeni igrač Spartaka presjekao loptu tako da je prilika otišla u nepovrat. Prvu lošu intervenciju na utakmici do tada odlični Kozić Kozić imao je u 87. minutu kada je nespretno boksovao loptu i ona je pogodila u glavu Kristijana Mihaleka i završila u mreži.

Prvu priliku u produžetku imali su domaći igrači i Sobčik je sa sedam metara šutirao glavom, ali je Kozić odbranio. Pokušaj Motike da pobjegnde odbrani "crveno-crnih" nije uspjela jer ga je faulirao Bogdan Mitrea koji je za taj start zaradio drugi žuti karton, odnosno crveni, pa je domaćin od 108. minuta igrao sa igračem manje. Na tribinama stadiona u Trnavi Radnik je imao podršku svojih navijača. Pedesetak njih koji su bili smješteni u sektor za simpatizere domaćeg kluba davalo je podršku svom timu tokom svih 90 minuta, a bilo ih je i na ostalim dijelovima tribine jer su neki od njih došli u privatnoj režiji.

 

Krstajić na tribinama

Utakmicu Radnika sa tribina stadiona u Trnavi posmatrao je i predsjednik kluba iz Bijeljine i dosadašnji selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić.

 

Spartak 5 (2 (1))

Radnik 2 (0 (0))

Penalima 3:2

Strijelci: 1:0 Sobčik u 10, 2:0 Mihalek u 87. minutu.

Stadion: "Siti arena Anton Malatinski"

Gledalaca: 4.222

Sudija: Rahim Hasanov (Azerbejdžan) 6.

Žuti kartoni: Halilović, Mitrea, Zahumenski, Mesik, Tešija, Mihalek, Rusov (Spartak), Radović, Simonović, Peco, Plavšić, Kozić (Radnik).

Crveni karton: Bogdan Mitrea u 108. minutu (Spartak).

Igrač utakmice: Timotej Zahumenski (Spartak) 7,5.

Spartak: Rusov -, Mitrea 7, Oršula 7 (od 80. minuta Mihalek -), Dangubić 6,5 (od 64. minuta Kelemen -), Tešija 7, Sobčik 7,5, Halilović 7 (od 93. minuta Turna -), Mesik 7, Tavares 7 (od 76. minuta Jakubek -), Lovat 7, Zahumenski 7,5. Trener: Žoze Mutinjo Čeu.

Radnik: Kozić 7, Radović 6, Simonović 5,5, Sušić 5,5 (od 61. minuta Merajić -), Mekić 5,5, Popara 5,5, Zukić 5,5 (od 54. minuta Motika ), Peco 6, Maksimović 5,5 (od 99. minuta Plavšić -), Đurić 5,5 (od 88. minuta Bradonjić -), Šubert 5,5. Trener: Mladen Žižović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana