Partizan sa Rudarom, Sarajevo u Jermeniji

Agencije
Partizan sa Rudarom, Sarajevo u Jermeniji

Nion - Pohod na Ligu Evrope fudbaleri Partizana započeće protiv Rudara iz Pljevalja u prvom kolu kvalifikacija, odlučeno je žrijebom u Nionu.

Prva utakmica “crno-bijelih” protiv crnogorskog predstavnika na programu je 12. jula u Pljevljima, a revanš sedam dana kasnije u Beogradu. Ako budu uspješni i prođu prvu prepreku, izabranici Miroslava Đukića će u drugom kolu igrati protiv pobjednika meča Irtiš (Kazahstan) - Druids (Vels)/Trakai (Litvanija), koji igraju prvo pretkvalifikacije. Prvi utisak je da je Partizan dobro prošao na žrijebu, ali Đukić tvrdi da je Rudar bio za izbjegavanje.

- Neće nam biti lako, znamo da na ovom prostoru nema loših ekipa. Dobro ćemo se upoznati, sličan je mentalitet. Nemam trenutno dovoljno informacija da bih mogao nešto preciznije da vam kažem o protivniku. Tek ćemo skautirati Rudar i saznati više o njemu - rekao je Đukić.

Inače, Rudar je klub koji je poslije raspada Srbije i Crne Gore četiri puta bio osvajač kupa i dva puta šampion Crne Gore, ali prošle godine su razočarali šestim mjestom. Oni su se na žrijebu našli zbog toga što klubovi ispred njih, Zeta i Grbalj, nisu dobili licencu za evropska takmičenja.

Pored Partizana, na žrijebu su se našla imena još dva srpska kluba, Spartaka iz Subotice i Radničkog iz Niša. Žrijeb je odredio da Spartak u prvom kolu kvalifikacija igra protiv Kolerajna iz Sjeverne Irske, a Radnički iz Niša će se sastati sa pobjednikom dvomeča pretkvalifikacija između Santa Julije (Andora) i Đira junajteda (Malta). Spartak i Radnički će prve utakmice odigrati pred svojim navijačima, a u revanšu će biti gosti. Sve utakmice prvog kola na programu su 12. jula, a revanš mečevi 19. jula. I predstavnici BiH, u drugom po jačini klupskom takmičenju u Evropi, dobili su svoje protivnike u prvom kolu. Tako će fudbaleri Sarajeva morati na dalek put u Jermeniju kako bi ukrstili koplja sa Banantsom, dok će Široki Brijeg igrati protiv slovenačkih Domžala. Treći  predstavnik BiH, sarajevski Željezničar, za protivnika ima estonsku Trans Narvu.

Desni bek u Humskoj

Rumunski fudbaler, 27-godišnji desni bek Gabrijel Enake postigao je dogovor sa “crno-bijelima” i tako postao treće pojačanje Partizana za novu sezonu jer su ranije stigli Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš. Enake je u Rumuniji igrao za Mioveni, Astru Điurđu, Steauu Bukurešt, a posljednju polusezonu proveo je u ruskom Rubinju iz Kazanja. U Humsku je stigao kao slobodan igrač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana