Pao i Limož, Igokea gleda ka drugoj fazi Lige šampiona

M. Z.
Pao i Limož, Igokea gleda ka drugoj fazi Lige šampiona

LAKTAŠI - Zakucavanjem Džekija Karmajkla dvije sekunde prije kraja Igokea je potvrdila pobjedu protiv Limoža rezultatom 76:73, u petom kolu Lige šampiona čime je ostala u trci za prolazak u narednu rundu FIBA takmičenja.

Definitivna odluka o prolasku dalje pašće u Ankari kada Aleksandrovčani budu gostovali kod Turk Telekoma koji će sutra igrati protiv Hapoela iz Jerusalima. Igokea je sada na skoru 3-2, dok je Limož ostao na jednoj pobjedi uz četiri poraza te je ispao iz kombinacija za prolazak dalje.

Junak susreta bio je Karmajkl sa 18 poena čime je pokazao da je povreda i bolest iza njega mada je doprinos ostalih igrača takođe ogroman. Igokea je tokom većeg dijela susreta bila u prednosti i početkom drugog poluvremena činilo se da će bez većih problema stići do trijumfa i osvete za poraz francuskom timu u prvom kolu Lige šampiona.

Ipak, uporni gosti nisu se predavali i malo pomalo topili su razliku domaćeg sastava koja je u jednom trenutku bila i 11 poena. Šest minuta prije kraja Limož je poveo sa 68:65 i činilo se da će utakmica biti identična onoj odigranoj u Francuskoj.

Ali, izabranici trenera Dragana Bajića dosta su naučili u tom susretu pa se nisu predali i jedan od ključnih poteza bila je greška Romea Trevisa i osvojena lopta Dalibora Ilića koji je uposlio Edina Atića, a ovaj poentirao nakon kontranapada pored tri protivnička igrača za 74:73.

Do kraja susreta ostalo je 28 sekundi, gosti nisu uspjeli da upute šut jer je domaćin sjajno odigrao odbranu, a Karmajkl 1,7 sekundi prije kraja zakucavanjem potvrdio trijumf. U preostalom vremenu gosti nisu uputili pravi šut nakon tajm auta.

Najbolji kod pobjednika bio je upravo Karmajkl sa 18 poena, pratio ga je Edin Atić sa 14, 12 je dodao Entoni Klemons dok je Marko Jošilo imao 11 skokova i pet poena.

U gostujućem sastavu prednjačio je Nikolas Lang sa 18, dok su po 11 dodali Trevis i Žeri Butsijel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana