Otvorena prva međunarodna takmičarska regata na mirnim vodama u Šamcu

Srna
Otvorena prva međunarodna takmičarska regata na mirnim vodama u Šamcu

ŠAMAC - Prva međunarodna regata kajak-kanu na mirnim vodama "Savski kej 2022", na kojoj učestuje 150 takmičara iz Hrvatske i BiH, otvorena je danas u Šamcu.

Načelnik opštinske Službe za društvene djelatnosti i poslove civilne zaštite Mišo Dervenić, koji je otvorio regatu, izjavio je Srni da u Šamcu očekuju da ova manifestacija preraste u tradiciju.

Predsjednik Upravnog odbora Kajak-kanu rafting kluba "Ušće" iz Šamca Petar Đukić rekao je da učestvuje 10 sportskih klubova u svim uzrasnim kategorijama - od najmlađih, od škole kajaka, do seniora.

-Imamo ukupno 32 trke, a svaka je finalna i nagrade su medalje, dok se ekipni plasman nagrađuje peharima - rekao je Đukić.

Regata se održava u organizaciji šamačkog Kajak-kanu rafting kluba "Ušće", uz saradnju opštine i lokalnog Centra za kulturu, a u okviru manifestacije "Šamačko ljeto".

Ove godine "Šamačko ljeto" se održava u okviru projekta "Sjeverna kapija", kojeg zajednički sufinansiraju Evropska unija i Njemačka u okviru šireg projekta "Eu for biznis rikaveri".

Ukupan iznos projekta "Sjeverna kapija" u okviru kojeg su i organizovani moto susreti je 187.000 evra, od čega su 150.000 evra bespovratnih sredstava donatora, a ostalo učešće opštine Šamac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana