Otvoren 2. Međunarodni karate turnir "Srpska open 2021"

Srna
Otvoren 2. Međunarodni karate turnir "Srpska open 2021"

BANjALUKA - U Banjaluci je danas otvoren 2. Međunarodni karate turnir "Srpska open 2021" u katama i u borbama na kojem učestvuje 620 sportista iz Austrije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, FBiH i Republike Srpske.

Potpredsjednik Balkanske karate federacije Siniša Gatarić rekao je novinarima da ova asocijacija daje veliki značaj ovakvim turnirima, jer je namjera da ovo takmičenje bude među dva ili tri sa nivoa BiH koje će biti uvršteno na međunarodnu listu balkanskih, evropskih i svjetskih prvenstava.

Gatarić je zahvalio Banjaluci i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske koji su pomogli održavanje ovog turnira, te da se promoviše ono najvrednije - sport i zdravlje djece.

Predsjednik Karate saveza Republike Srpske Miroljub Kremenović rekao je novinarima da je ovo centralni turnir i izrazi nadu da će postati tradicionalan.

- Poenta ovog turnira je da uđe u kalendar evropske i svjetske karate federacije i da sportisti koji osvoje medalje dobiju i određene bodove od kojih će imati benefita u karijeri - naveo je on.

Kremenović je rekao da je ovaj turnir pravi ambasador grada Banjaluke, Republike Srpske i BiH, te Karate saveza Republike Srpske i omladine. Banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je novinarima da je ovaj turnir važan za Banjaluku, koja želi da ovo takmičenje postane tradicija i da ponovo bude grad sporta.

- Grad Banjaluka je podržao finansijski održavanje ovog turnira i ustupanjem našeg hrama sporta. Tako će biti i u buduće - istakao je Stanivuković, koji je prisustvovao otvaranju ove sportske manifestacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana