“Osice” drugu godinu zaredom igraju Evropu

Dušan Repija
“Osice” drugu godinu zaredom igraju Evropu

BANjALUKA - Ženski rukometni klub Borac igraće drugu godinu zaredom na međunarodnoj sceni, jer je rukovodstvo kluba poslalo prijavu za nastup u EHF evropskom kupu.

“Osice” su prošle godine prvi put osjetile evropske utakmice poslije devet godina što je bila senzacija s obzirom na ne tako davnu 2018. godinu kada je klub praktično bio na ivici ambisa. Novi nastup je potvrda da je kriza definitivno iza trofejnog kluba, pa se već polako može govoriti o kontinuitetu dobrih rezultata. Zbog spleta nesrećnih okolnosti, mnogo problema sa povredama i ostavci trenera Rade Unčanina, Banjalučanke nisu uspjele da odbrane titulu, ali su izvadile vizu za nastup u EHF evropskom kupu.

- Kada se sve sabere i oduzme možemo da budemo prezadovoljni. Bilo je zaista mnogo pehova i u takvoj situaciji nam je malo nedostajalo da stignemo do drugog mjesta. Za razliku od prošle godine nećemo biti nosioci u drugom kolu, ali smo vidjeli da to ništa ne mora da znači pošto smo izvukli najjačeg mogućeg rivala Dunajsku Stredu. Možda nas sreća malo pogleda, a onda bismo sigurno mogli da napravimo bar jedan korak - naglasio je direktor kluba Darko Savić.

Ono što je apsolutno obilježilo sezonu jesu rezultati mlađih kategorija. Kadetkinje i juniorke postale su šampionke BiH i pokazale da Borac ima svijetlu budućnost.

- To je naše najveće blago jer će sve te djevojke biti nosioci igre vrlo brzo, neke već u narednoj prvenstvenoj trci. Imamo odličnu bazu, Nikolu Bijelića koji je trener za budućnost i vjerujem da će posložiti ekipu na pravi način. Pokazao je za kratko vrijeme otkako je preuzeo prvi tim sav potencijal i uradio mnogo kako na unapređivanju igre, tako i na koheziji u timu - rekao je Savić.

Mladi stručnjak naglašava da su odnosom prema obavezama rukometašice same sebe nagradile trofejom Kupa Republike Srpske, a posebno su mu dragi uspjesi kadetkinja i juniorki.

- Djevojke su pokazale da na njih ozbiljno možemo računati i da ne moramo svako ljeto tražiti koga ćemo da dovedemo. Mislim da nećemo imati novih lica u novoj sezoni naročito što bi Lana Lončar trebalo da bude spremna u oktobru - rekao je Bijelić.

Odlazi Stojanovićeva

Sve igračice prvog tima ostaće i iduće sezone u Banjaluci, osim Crnogorke Anđele Stojanović koja napušta Borac nakon dvije sezone.

- Imamo mladu ekipu koja može mnogo da napreduje. Pokušali smo da ubrzamo igru u finišu prošle sezone i vjerujem da će to izgledati bolje kada zajednički prođemo pripreme - naglasio je Bijelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana