Osam bodova prednosti garancija povratka Krupe u elitu

Siniša Kotaraš
Osam bodova prednosti garancija povratka Krupe u elitu

BANjALUKA - Jesenji šampion Prve lige Republike Srpske ekipa Krupe započela je pripreme za nastavak prvenstva koji dočekuju sa osam bodova više u odnosu na drugoplasirani Rudar Prijedor.

Na stadionu u Krupi na Vrbasu pojavio se 31 fudbaler, među kojima i svi prvotimci koji su iznijeli jesenji dio sezone. Od novih lica tu su nekadašnji prvotimci Zrinjskog Miloš Aćimović, odnosno Kozare Milovan Novaković. Na probi je Ajdin Mujagić, a prvom timu su pridodata dva juniora Saša Grbić i Matej Dodig. Prvi čovjek Krupe Draško Ilić kazao je da ambicije njegovog kluba nisu tajna, a one su povratak u Premijer ligu već ove godine. U tu svrhu obezbijeđeni su adekvatni uslovi za kvalitetne pripreme.

- Imamo osam bodova prednosti i vjerujem da ćemo na kraju biti na prvom mjestu. Nama mjesto nije ni bilo u Prvoj ligi RS, što smo na terenu i pokazali pa se nadam da će novi ljudi u FSRS donijeti i nove, mnogo korektnije odnose. Uostalom, naš cilj je odavno poznat i tako se i ponašamo, želimo brz povratak u najviši rang - istakao je Ilić.

Fudbaleri Krupe prvi dio priprema obaviće na svom stadionu, dok će se 1. februara preseliti u Medulin, gdje je planirano da ostanu 15 dana. Trener Zoran Marić želio bi da njegov tim odigra od šest do osam kontrolnih mečeva, za šta će im odlično poslužiti i nastup na turniru u Istri.

- Iako imamo veliku prednost, dugogodišnje iskustvo me tera da budem oprezan. Verujem u ovu ekipu, ali i dalje tvrdim da samo kvalitetni i ozbiljnim radom možemo doći do povoljnog rezultata - poručio je Marić.

Kapiten Krupljana Nikola Dujaković naglasio je da je već prvog dana primjetno da su svi kandidati za prvi tim raspoloženi i da je odlična atmosfera u svlačionici preduslov za dobar rad.

- Atmosfera u ekipi je već sada odlična što nagovještava odlične pripreme. Očekuje nas dosta posla, ali sam optimista i vjerujem u uspješan završetak sezone - rekao je Dujaković.
 

Infrastruktura

Iako su jednom nogom već u Premijer ligi, u kanjonu Vrbasa su dosta zabrinuti, jer je igranje sa najboljim klubovima uslovljeno određenim infrastrukturnim radovima.

- Prvenstveno je problem u trenutnoj podlozi, koja ne ispunjava kriterijume za nastup u Premijer ligi. A od naredne sezone na svakom stadionu moraju biti reflektori, pa se bojim da bismo neispunjavanjem tih uslova bili prisiljeni da povučemo neke ne baš popularne poteze. Ipak, nadam se da će naši rezultati dovesti do toga da lokalna zajednica i Ministarstvo sporta reaguju na pravi način - naglasio je Draško Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana