Orlovi pobijedili Leotar 03 i stigli do petog trofeja: Pehar Kupa nova energija za dalje

Milan Zubović
Orlovi pobijedili Leotar 03 i stigli do petog trofeja: Pehar Kupa nova energija za dalje

BANjALUKA - Treću godinu zaredom pehar pobjednika Kupa Republike Srpske neće mijenjati vlasnika i njega će u svojim vitrinama čuvati košarkašice Orlova.

Banjalučanke su stigle do petog trofeja u ovom takmičenju, a finalna utakmica protiv Leotara 03 (85:58), osim u prvoj četvrtini, nije donijela previše uzbuđenja i rezultatske neizvjesnosti. Domaćin tim kontrolisao je igru i rezultat, dok Trebinjke nisu mogle da ponove iznenađenje iz polufinala, kada su nadigrale favorizovani Feniks, tako da su morale čestitati Orlovima.

- Ponosna sam na svoje igračice koje su obavile sve što smo zacrtali ispred sebe pred ovaj susret. Očekivale smo jako izazovnu utakmicu, jer Leotar 03 ima nezgodnu ekipu koja je dugo na okupu, a da zna dobro igrati pokazao je u polufinalu protiv Feniksa. To nam je bila opomena da ih ne smijemo potcijeniti pa smo bili maksimalno angažovani tokom svih 40 minuta susreta te smo kontrolisali utakmicu. Novi trofej je novi stimulans za dalje. Osvajanje pehara u Kupu daje dodatnu energiju da ispunimo svoje ciljeve, a prvi je ostvaren te je došao kao nagrada za sav trud do sada - izjavila je Dragana Svitlica, trener Orlova.

Ključ pobjede bio je u zaustavljanju Marije Kašeljević i Jovane Milaković.

- Milakovićeva obavlja najveći dio posla, ima najveću konstantu u igri, a poenima, skokovima i asistencijama donosi mnogo korisnog svojoj ekipi. Ipak, dobro smo se spremili za njih, taktički dobro odgovorili, tako da pitanje pobjednika nije bilo postavljano, iako smo igrale protiv jako karakterne ekipe koja se međusobno dobro poznaje. Akcenat smo stavile na igru u našoj odbrani i zadovoljna sam zalaganjem i načinom na koji smo odigrale - rekla je Svitlica.

Dan nakon osvajanja trofeja igračice su dobile slobodan dan, a naredne sedmice očekuje ih gostovanje kod Montane u Bugarskoj.

- Čeka nas težak put u Bugarsku. Nakon dugačkog putovanja igramo protiv ekipe koja se bori za trofej regionalnog takmičenja, tako da se moramo dobro pripremiti za njih, prije svega psihički, a fizički koliko budemo mogle - dodala je Svitlica.

Strijelci

Najbolje u pobjedničkom klubu bile su Vladinka Erak i Anđela Gligić sa po 15 poena, dok je Erakova dodala 11 skokova, po 13 poena ubacile su Teodora Trebovac i Tamara Rajić, a 11 Darija Babić. Orlovi su igrali bez bolesne Dragane Domuzin. Kod Trebinjki Jovana Milaković postigla je 16 poena i imala 11 skokova, a pratila ju je Anđela Krivokapić sa 11 poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana