Orlovi gledaju ka plej-ofu

M. Z.
Orlovi gledaju ka plej-ofu

BANjALUKA - Plej-of W WABA lige nazire se iz dvorane “Obilićevo”. Košarkašice Orlova ostvarile su novi podvig pobijedivši Montanu rezultatom 69:64 (18:17, 25:17, 14:13, 12:17) u desetom kolu nakon kojeg imaju po četiri pobjede i poraza, pa su legitimni kandidati za četvrto mjesto na tabeli

. Isti skor ima i Celje, Monatana je na 5-3, Beroe na 6-2, a Budućnost 9-1. Trijumf izabranica Dragane Svitlice dobija na značaju jer je ostvaren sa samo šest igračica koje su dobile minutažu, dok preostalih šest nije ulazilo u igru. Sama Svitlica odigrala je 34 minuta i pri tom upisala 11 poena, šest skokova i četiri asistencije, a ponosna je na ostale djevojke iz ekipe.

- Odigrali smo nerealno dobro, rekla bih apstraktno, u jako intenzivnoj utakmici visokog kvaliteta. Taktički i voljni momenat bio je presudan jer smo dale 200 odsto naših mogućnosti i stigle do velike pobjede protiv veoma kvalitetne ekipe popunjene na svim pozicijama koja pretenduje na titulu, a ujedno smo se revanširale za poraz u prvom dijelu sezone - izjavila je Svitlica.

Ona u ovom meču nije mogla da računa na Draganu Domuzin koja se tek oporavila od gripa. Tamara Rajić sa 21 poenom bila je najefikasnija u ekipi, Anđela Gligić dodala je 14, Vladika Erak imala je 13 poena i 16 skokova, a Marina Ristić deset poena.

- Mnogo smo se potrošile. Znale smo koju težinu ima ova utakmica tako da smo dale posljednji atom snage da upišemo pobjedu i ostanemo u igri za plej-of. Već se nazire mjesto među prve četiri ekipe i sada ne smijemo da stanemo. Sigurno je da se nećemo predati nego sa još većim elanom ući u preostale utakmice jer bi nastup u doigravanju bio velika čast za nas koji igramo drugu sezonu na regionalnoj sceni i već sada smo nadmašile učinak od premijernog pojavljivanja - istakla je Svitlica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana