Opstanak realan uz dva pojačanja

Nikola Lučić
Opstanak realan uz dva pojačanja

Foča - Trener odbojkaša Maglića Alen Džambić i kapiten Dragan Matović složni su u ocjeni da će Fočacima za opstanak u Premijer ligi BiH naredne sezone biti potrebna veća novčana podrška i barem dva pojačanja, nakon što su osvojili titulu prvaka RS.

Samo sezonu nije bilo Maglića u najvišem rangu, a ekspresan povratak predstavlja veliko iznenađenje kada se u obzir uzme da su ligaški dio šampionata RS završili na četvrtom mjestu.

- Momci koji su iznijeli ovu sezonu igrali su bez ikakvih primanja, možda nas je i to još više motivisalo. Nije mala stvar igrati najelitnije takmičenje, nadam se da ćemo imati podršku jer samo sa pojačanjima možemo da se nadamo opstanku. Iznenadili smo odbojkašku javnost pošto smo u polufinalu prvo iznenadili Drinu, koja je bila prva nakon ligaškog dijela. Međutim, igrali smo bez pritiska, kapitalizovali taj mir i zasluženo došli do finala i prednosti domaćeg terena. U finalu protiv Ljubinja smo još jednom pokazali da smo tim koji igra srcem i na kraju otišli u finale - rekao je Džambić.    

Fočacima se na kraju isplatila velika želja i sportski motiv, kojih u vremenu kada je novac preuzeo glavnu riječ ima sve manje. 

- Nismo baš redovno ni trenirali, momci su dali koliko objektivno mogu. Svi oni rade, na utakmice idemo vozilom kapitena ili nekog od igrača, ali kada smo podigli pehar, sve se isplatilo - poručio je Džambić.

Jedan od najzaslužnijih za veliki uspjeh je kapiten Dragan Matović koji i u 42. godini predvodi ekipu i vodi glavnu riječ na terenu.

- Imali smo sastanak sa načelnikom i dijelom rukovodstva, budžet kluba bi trebalo da bude veći i da spremni dočekamo početak priprema. Treneri mlađih kategorija i muškog kluba su aktivni članovi ekipe, momci ne igraju za platu, oni su na dan ključne utakmice protiv  Ljubinja bili na injekcijama zbog raznih povreda, ali pokazali su entuzijazam i veliki sportski duh koji je zaštitni znak ovog tima - zaključio je Matović.

Dva kluba u eliti

Foča će naredne sezone imati dva kluba u najvišem rangu pošto su i odbojkašice Maglića član Premijer lige, što je rijedak slučaj na ovim prostorima.

- Dokazali smo da volimo odbojku i da se sa velikom voljom i željom može napraviti dosta toga - rekao je Džambić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana