Oliver Stević: Moramo zadržati energiju iz ovog meča

Milan Zubović
Oliver Stević: Moramo zadržati energiju iz ovog meča

Laktaši - Prvu utakmicu u dresu Igokee odigrao je Oliver Stević, koji je susret završio sa više skokova nego poena.

Iskusni krilni centar uhvatio je 11 lopti, a ubacio je pet poena, dok je njegov tim imao šut za pobjedu ili izjednačenje nekoliko sekundi prije kraja meča sa Partizanom, koji je na kraju slavio sa 75:73. 

Neprecizni su bili Rašad Von i Sava Lešić, a Beograđani su pobijedili zahvaljujući odličnom šutu za tri poena, odnosno pogođenih 11 trojki iz 21 pokušaja. 

- Generalno gledano možemo biti zadovoljni, s obzirom na nesrećne okolnosti koje su nas zadesile pre tri sedmice u vezi sa našim glavnim trenerom, kao i na prikazanu formu Partizana u Veneciji i na Superkupu ABA lige. To ne znači da smo zadovoljni porazom, ali igrom donekle jesmo. Najbitnije je da se nismo predavali do poslednjeg trenutka i iz minusa od 13 poena vratili smo se u utakmicu, poveli, imali poslednji šut, ali nije ušlo. Imali smo energiju i u ovom trenutku je najbitnije da je zadržimo tokom cele sezone. Dosta grešaka u odbrani i napadu rezultat je umora, ali smo pokazali sami sebi da velikom energijom možemo parirati bilo kome na domaćem terenu - izjavio je Stević.

Dvorana u Laktašima bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, mahom navijačima Partizana, koji su tri minuta pred kraj treće četvrtine ubacili papirne trake na parket, zbog čega je meč bio prekinut na dva, tri minuta. Partizan je tada vodio sa 57:47, a prekid je poremetio njihov ritam jer se Igokea vratila u susret, pa čak i povela sa 69:68 poenima Vona, ali dalje nije mogla.

- Da budem ironičan, reći ću hvala navijačima Partizana što su nas vratili u susret. Prekid smo iskoristili da se malo saberemo, odmorimo, analiziramo šta i kako dalje, tako da nam je donekle pomoglo. Vratili smo se, a Partizan je imao malo više sreće od nas u poslednjim sekundama - kazao je Stević.

Pomoćnom treneru Igokee Marku Baraću ovo je bio debi u ABA ligi i kazao je da nije tražio od svojih igrača da trojkom rješavaju posljednji napad.

- Igrati utakmicu protiv Partizana samo na srce nije dovoljno da bi se pobedila najbolja ekipa u ligi ovog trenutka. Nismo imali fokus od početka, ekipa je nova, momci su novi i na ovom nivou informacija. Moramo da radimo na fokusu i koncentraciji. Broj skokova i izgubljenih lopti pokazuje da su moji igrači igrali jako, ali to nije dovoljno - rekao je Barać.

Partizan je vezao treću pobjedu u Laktašima, a petu od početka sezone. Trener Andrea Trinkijeri čestitao je domaćinu na velikoj borbi.

- Utakmica je bila teška i rekao sam igračima da će imati masu ovakvih utakmica. Već 12 dana putujemo i bili smo loši. Dobili smo meč, ali smo posao trebali završiti ranije. Opustili smo se i nismo igrali čvrsto. Igokea je vjerovala u povratak i dopustili smo im to, što je kriminalno, te mnogo više očekujem od svojih igrača. Atmosfera je bila odlična, prošle sezone bilo je specijalno, ove još jače - rekao je Trinkijeri, koji je dodao da Rašon Tomas nije igrao zbog udarca, ali nije ništa strašno.

Sljedeći meč ABA lige Igokea će igrati 12. oktobra protiv Mornara u Baru.

 

Igokea       73 
Partizan  75 


(25:26, 13:17, 19:19, 16:13)

Dvorana: SD u Laktašima.
Gledalaca: 3.500.
Sudije: Marko Juras, Mario Majkić, Milan Nedović.

Igokea: Evans 2, Simeunović, Cvetković 16, Talić 2, Lešić 10, Karinijauskas 3, Kliford 4, Stević 5, Von 22, Ilić, Kočić, Tomas 9. Trener: Marko Barać.

Partizan: Volden 11, Zagorac 5, Pejdž 7, Gordić 5, Parahuski 4, Jaramaz 13, Veličković 9, Birčević 8, Janković 8, Tomas, Peiners 2, Mozli 3. Trener: Andrea Trinkijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana