Ognjen Kuzmić, košarkaš Crvene zvezde za “Glas Srpske”: Nema predaje u borbi za osmo mjesto

Milan Zubović
Ognjen Kuzmić, košarkaš Crvene zvezde za “Glas Srpske”: Nema predaje u borbi za osmo mjesto

LAKTAŠI - Trijumfom nad Igokeom Crvena zvezda se vratila na poziciju koja donosi nastup u plej-ofu dok to nije uspjela da uradi u Evroligi.

Tri vezana poraza udaljila su je od osme pozicije, a posebno teško su pali oni na domaćem terenu protiv Žalgirisa i Albe jer su imali odličnu priliku da naprave veliki korak ka plej-ofu dok je gostujući kod Barselone manje-više bio očekivan, iako su imali dobru šansu da naprave iznenađenje u “Blaugrani”.

- Ispustili smo veliku šansu da se učvrstimo na osmoj poziciji kada smo doživjeli ta dva nesrećna poraza koja su nam teško pala, ali ima još kola do kraja i moramo da se borimo za to osmo mjesto. Predaje nema sve dok postoji teoretska šansa - izjavio je Kuzmić.

U petak im na noge stiže lider Evrolige Anadolu Efes od kojeg su poraženi na gostovanju. Turski tim odlično igra, ima 18 pobjeda i tri poraza dok su “crveno-bijeli” na skoru 9-12, a Olimpija Milano koja drži osmo mjesto im bježi jednu pobjedu. Kuzmić je posebno istakao jednu stvar koju bi trebalo da urade protiv tim iz Istanbula.

- Dolazi nam lider Evrolige u goste i naše je da odigramo najbolje što možemo. Očekivanja su uvijek ista pred svaki meč, a to je da pokušamo pobijediti jer nema predaje ne pred jednom ekipom. Moramo da zaustavimo Šejna Larkina koji je njihov najbolji igrač i motor svih akcija i ako uspijemo u tome onda smo obavili pola posla mada je i ona druga polovina izuzetno teška - rekao je Kuzmić.

Njega i saigrače raduje činjenica da su među tri najbolja tima ABA lige što im donosi igranje u plej-ofu i time su skinuli jedan dio tereta sa sebe jer su prije samo nekoliko kola bili podaleko od vodeće četiri pozicije.

- U plej-ofu smo, mjestu gdje treba da budemo. Bilo je teško gledati stanje na tabeli prije nekoliko kola, ali smo se sabrali i sa četiri vezane pobjede stigli među najbolje timove i sada nas čeka najvažniji dio sezone kada kreće borba za trofeje - kazao je Kuzmić.

Tokom dvije sezone u NBA ligi skupio je 40 utakmica u dresu Golden Stejta, ali nikada nije bio nasuprot tragično preminulog Kobija Brajanta.

- Eto tako se pogodilo i nikada nisam bio nasuprot njega na parketu. Nesreće se dešavaju, a njegova pogibija je velika tragedija tako da će nam mnogo nedostajati. Bio je veliki košarkaš, jedan od najvećih koje je ova igra imala i mnogo djece je baš zbog njega počelo da trenira košarku - istakao je Kuzmić.

Nesreća

Sredinom jula prošle godine doživio je tešku saobraćajnu nesreću na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka te nekoliko dna proveo je u komi, a imao je i nekoliko operacija. Nakon svega vrlo brzo se vratio na parket i postepeno se vraća u formu koja ga je krasila prije nesreće.

- Poslije svega što sam prošao dobro sam i ne mogu da se žalim. Kada su igre u pitanju to uvijek može bolje, a konkurencija u Zvezdi te tjera da daješ sve od sebe i tako izboriš minute pa ne može da dođe do opuštanja - rekao je Kuzmić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana