Odustali Fau i Van der Duim

Milan Zubović
Odustali Fau i Van der Duim

Banjaluka - Nijemac Bjorn Fau i Holanđanin Antal van der Duim predali su mečeve drugog kola na teniskom čelendžeru u Banjaluci zbog povreda.

Fau nije ni izašao na megdan zemljaku Peteru Torebku zbog bolova u vratu, tako da je Torebko izborio četvrtfinale u kojem će se sastati sa pobjednikom susreta Dušan Lajović - Ivan Sergejev koji je igran sinoć. Još jedan Nijemac, Stefan Moneke uspio je da se plasira u treće kolo eliminisavši Franka Škugora iz Hrvatske koji je u prvom kolu izbacio Marka Đokovića.

- Nije bilo lako jer nisam bio u ritmu na početku meča, a on je dobro servirao. Međutim, uspio sam da se fokusiram i dobijem prvi set. U drugom sam imao dvije brejk šanse odmah na početku koje nisam iskoristio i tada je postalo malo neprijatno, mada sam i pored toga uspio da se vratim i dobijem meč. Mentalno sam izdržao pritisak jer nije lako igrati protiv Škugora - izjavio je Moneke.

On će u sljedećoj rundi igrati protiv Italijana Simonea Vanjocija, kome je meč predao Holanđanin Antal van der Duim.

- Idući susret biće još teži od ovoga, jer mi je protivnik Vanjoci i želim da se odmorim do sljedećeg meča, koji će biti izuzetno težak - rekao je Moneke, koji se u glavni dio turnira probio kroz kvalifikacije.

Rezultati

Viktor Hanesku - Hoze Čeka Kalvo 6:3, 6:1

Simon Grojl - Matve Midlekop 6:4, 6:1

Stefan Moneke - Franko Škugor 6:3, 6:4

Simone Vanjoci - Antal van der Duim 6:2, predaja

Bjorn Fau - Peter Torebko (predaja Faua)

Novi pobjednik

U drugom kolu odustao je i Blaž Kavčić, koji nije mogao da izdrži bolove u leđima. Tako će čelendžer dobiti novog pobjednika pošto je Slovenac branio titulu od prošle godine. U svom 11. izdanju trofej u Banjaluci podići će 11. teniser, odnosno 12. jer na prvom turniru nije odigrano finale zbog kiše, a finalisti su podijelili titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana