Održan prvi “Svesrpski atletski kup”: Mozzart podržao atletičare Srpske

Mozzart
Foto: Mozzart

U Trebinju je juče održan prvi “Svesrpski atletski kup” povodom obilježavanja 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. U takmičenju je učestvovalo 100 atletičara podijeljenih u pet ekipa, a najbolji su bili Vojvođani. Drugo mjesto osvojio je Atletski savez Srpske, koji je dao ideju da se organizuje ovo takmičenje. Podršku na tom putu pružila im je i kompanija Mozzart.

Takmičenje je zamišljeno kao petomeč timova Kosova i Metohije, Beograda, Vojvodine i centralne Srbije koji sačinjavaju Srpski atletski savez, te domaćina - selekcije Republike Srpske.

Atletičari su odmjerili snage u disciplinima 100 metara, 110 metara sa preponama, 400, 800, 3.000 metara, bacanje koplja, bacanje kugle, skok uvis, skok udalj i skok s motkom.

-Mnogo nam znači pomoć i podrška kompanije Mozzart koja, po ko zna koji put, podržava atletiku i sport generalno. Zahvaljujući njima naši takmičari nastupili su u najljepšim dresovima na ovom Kupu. Veoma smo srećni i zaista cijenimo ovaj gest- kaže predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske, Duško Ivičić.

Najbolji među atletičarima iz Srpske bili su Jelena Gajić i Jovan Rosić koji su pobjedili u trci na 800 i Gorana Tešanović koji je bila najbolja u bacanju kugle.

 

Prema ukupnom broju bodova, treće mjesto osvojila je ekipa Centralne Srbije, četvrto Atletski savez Beograda, a peto Kosova i Metohije. Ipak, plasman im nije bio bitan, kažu, već srpsko jedinstvo koje je ovdje je pobjedilo.

Atletičari svih saveza poručuju da su puni emocija jer se radi o takmičenju koje promoviše srpsko jedinstvo. Zbog toga su im podršku pružili i iz kabineta predsjednice Republike Srpske, gradske uprave Trebinja, resornog Ministarstva. Takmičarima iz Srpske posebno je značajna donacija Mozzarta.

 

- Sa zadovoljstvom smo podržali smotru kraljice sportova u Trebinju. Donacijom dresova takmičarima Atletskog saveza Srpske dali smo podršku u organizaciji prvog “Svesrpskog atletskog kupa” sa željom da preraste u tradiciju- kaže menadžer korporativnih komunikacija kompanije Mozzart, Marija Ranilović.

Organizatori poručuju da im je upravo to i plan. Naime, već najavljaju da će iduće godine takođe organizovati “Svesrpski atletski kup”, a domaćin bio mogao da bude Atletski savez Vojvodine i to u Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana