Odgođen početak Premijer lige u rukometu, RS RS ne prihvata ultimatume

D.R.
Odgođen početak Premijer lige u rukometu, RS RS ne prihvata ultimatume

BANjALUKA - Premijer ligi BiH za rukometaše i rukometašice neće početi predstojećeg vikenda, epilog je maratonske sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH koja je održana u Sarajevu.

- Gotovo pet sati je trajalonje zasijedanje koje je bilo tragikomično i žalosno. Tek na kraju mi je rečeno da je član UO RS RS Vojislav Rađa povukao punomoć koju mi je prethodno dao, a kako se Aleksandar Miljuš nije ni javio Vladan Šegrt i ja čvrsto smo držali naše stavove, a nismo mogli donijeti bilo koju odluku bez potrebna naša tri glasa. Što se tiče ženske lige mi smo nudili kompromis da se usvoje propozicije, ali da se obavi novi žrijeb. Međutim, to su odbili predstavnici iz redova hrvatskog naroda. Mi jesmo za dogovor, a nikako ne prihvatamo ultimatum - rekao je Marinko Umičević, potpredsjednik Rukometnog saveza BiH.

Što se tiče muške lige ona je odgođena jer iz FBiH i dalje žele da njihova dva tima ulaze u Premijer ligu, a jedan iz Republike Srpske.

- I ranije smo rekli da tako više neće moći. Jasno u članu 95. piše da po jedan klub ulazi u viši rang. Sad kažu da smo mi protiv Premijer B lige, a mi smo rekli da to može tek kad oni formiraju jednu Prvu ligu, umjesto sadašnje dvije. Ta B liga koštala bi klubove sigurno 150.000 maraka, što je za vrijeme pandemije teško obezbijediti - dodao je Umičević.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske dodao je da je danas saznao kako je Rađa nedavno u Sarajevu rekao gospodinu Trlinu da je Kup Republike Srpske lokalno i bezvezno takmičenje.

- Rađa je to meni demantovao, ali pokrenuću istragu kako bi utvrdio pravu istinu - naglasio je Umičević, te za četvrtak najavio sjednicu UO RS RS.

- Do saa smo bili jedinstveni i moramo ostati na tom putu. Ne smije niko nastupati drugačije ako smo nedavno dobili punu podršku našim stavovima na Skupštini našeg Saveza - zaključio je.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana