Odbojkašima Radnika trofej nakon 20 godina

 Dejan Kondić
Odbojkašima Radnika trofej nakon 20 godina

BANjALUKA - Odbojkaši Radnika po drugi put u istoriji osvojili su Kup Republike Srpske. Izabranici Vladimira Šarenca savladali su u banjalučkoj dvorani “Borik” ekipu Borca sa 3:1 (19:25, 25:21, 25:18, 25:23).

Ekipa iz Bijeljine nakon 20 godina ponovo se okitila trofejom, drugim u najmasovnijem takmičenju Srpske. Međutim, nije sve krenulo najbolje po “plave” u Banjaluci. Borac je odigrao sjajan prvi set, sigurno najbolji u dosadašnjem dijelu sezone, ali onda je Radnik ubacio u brzinu više i zasluženo stigao do nove pobjede u “Boriku”, pošto je i prije deset dana slavio i u prvenstvenom susretu sa 3:0. Ova je ipak mnogo važnija, svjestan je i šef struke Vladimir Šarenac, koji je ponosan na svoje momke.

- Borac je bolje ušao u utakmicu, zasluženo dobio taj prvi set, ali mi smo imali veću želju. Bili smo strpljivi, borili smo se za svaki poen. Dobili smo sve duže poene. Spremni smo bili i da igramo pet setova. Teško je u nekoliko dana dobiti bilo koga u njegovoj dvorani. Sve pohvale igračima Borca, a pogotovo mojim igračima i malom Nikoli Drljiću. Spremao sam ga za ovo i ne samo to, već da sutra zablista i na većoj sceni u dresu reprezentacije, odnosno na međunarodnoj sceni - rekao je Šarenac.

Upravo je primač Bijeljinaca proglašen za najboljeg igrača finala 29. izdanja Kupa Srpske. Istakao se u svim segmentima igre u napadu, odbrani, ali i na servisu.

- Ne bih mnogo isticao sebe u prvi plan. Nagrada prija, svakako, ali više činjenica da smo osvojili pehar. Mislim da je bila fenomenalna utakmica, pravi praznik odbojke. Nadam se da je publika uživala. Hvala mojim saigračima koji su sjajno odigrali, jer da nije bilo tako ne bi bilo ovog slavlja ovdje u Banjaluci - konstatovao je Drljić.

“Crveno-plavi” nisu uspjeli ni iz četvrtog puta da se domognu pehara. Krenuli su sjajno i stali. Trener Banjalučana Mišo Marjanović priznaje da je u jednom momentu njegovom timu ponestalo snage.

- Igrali smo prvi set perfektno, služio nas je i servis, ispoštovali smo sve dogovore. Poslije toga ostali smo bez snage. Ubacio sam mlađe igrače. Stigli smo rezultat, ali smo pravili neke greške koje ne smiju da se dešavaju. Bolja su ekipa, nema šta, čestitam im od srca. Mi treba da radimo i okrenemo se prvenstvu. Čekaćemo novu priliku za prvi pehar u klupskoj istoriji - istakao je Marjanović.

Đuran uručio pehar

Odbojkaši Radnika, novi osvajači Kupa Srpske, dobili su zlatne medalje, koje im je uručila Ivana Nikolić, član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Republike Srpske i pehar koji im je predao pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Mario Đuran. Poraženi u finalu, odbojkaši Borca srebrne medalje dobili su iz ruku Dejana Travara, predstavnika grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana