Odbojkašice Gacka spremno dočekuju nastavak takmičenja: Vrijeme za titulu

Miloš Vasiljević
Odbojkašice Gacka spremno dočekuju nastavak takmičenja: Vrijeme za titulu

GACKO - Odbojkašice Gacka u dobrom raspoloženju čekaju nastavak šampionata, a nakon prvog dijela prvenstva lideri su na tabeli Premijer lige BiH, te tako ove godine žele da odu korak dalje i titulu šampiona donesu u Hercegovinu.

U trenažnom procesu su skoro mjesec kako bi spremno dočekale meč u subotu protiv Kule Gradačac te nastavile seriju dobrih rezultata. Nakon prvih 12 kola doživjele su samo jedan poraz i to protiv BL Voleja, a upravo meč protiv tima iz Banjaluke biće i najteži u drugom dijelu sezone. U podjednako dobru igra, kao u jesenjem dijelu šampionata, vjeruje kapiten Gačanki Helena Popović koja za “Glas Srpske” apostrofira da nemaju pritisak, ali vjeruje da je došlo vrijeme da oni podignu trofej najbolje ekipe u zemlji.

- S nestrpljenjem čekamo nastavak šampionata i utakmicu protiv Kule koja je pobjedom u Brčkom na kraju polusezone pokazala da ima ekipu za velika djela, a to ih je etabliralo na čelo tabele. Igramo sve bolje i odlično smo se pripremile za nastavak prvenstva. Samo da nas zdravlje posluži kako bismo otišle i korak dalje. Ne želimo nikome da prijetimo, ali mislim da možemo doći do samog kraja - rekla je Popovićeva.

Ona je bila i akter najvećeg uspjeha tima iz Hercegovine kada su 2014. godine osvojile Kup BiH.

- Imamo kvalitetnu ekipu, ali i odličnu harmoniju i atmosferu koju iz svlačionice i treninga prenosimo na mečeve. Ako se sve kockice poslože, možemo i do titule, ali i ostale ekipe su se pojačale. Idemo utakmicu po utakmicu, tako je najbolje - rekla je Popovićeva.

Redove Gačanki na početku godine pojačala je Ivana Radović koja je stigla iz Jedinstva. Brzo se adaptirala u gradiću koji voli odbojku.

- Ove godine nijedna ekipa nije za potcjenjivanje, pa tako ni tim iz Gradačca koji je angažovao pojačanja. Naporno smo trenirale i očekujem pozitivan ishod, kako u ovom meču tako i do kraja lige. Iako nismo počeli prvenstvo onako kako smo očekivali, borićemo se za titulu šampiona i na dobrom smo putu da je donesemo u Gacko. Prvi dio takmičenja završili smo kao jesenji prvaci, tako da mislim da uz trud, volju, energiju i zalaganje možemo do titule - rekla je Radovićeva koja je rodom iz Foče.

Publika

Popovićeva je prošla sve kategorije kluba koji je uvijek krasila dobra atmosfera kako u svlačionici tako i na tribinama.

- Publika je uvijek bila naš sedmi igrač. Frenetično nas bodre i tu su uz nas kada pobjeđujemo, ali i onda kada nas rivali poraze. Pobjede posvećujemo njima - rekla je Popovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana