Odbojkašice Gacka ostvarile maksimalan učinak u dvomeču sa banjalučkim timovima: I ušteda i bodovi

Dejan Kondić
Odbojkašice Gacka ostvarile maksimalan učinak u dvomeču sa banjalučkim timovima: I ušteda i bodovi

GACKO - Odbojkašice Gacka mini-turneju u Banjaluci okončale su sa maksimalnim učinkom, dva meča - dvije pobjede. Na taj način još jednom su potvrdile da su glavni favoriti za titulu šampiona BiH.

Izabranice Saše Slijepčevića pokazale su snagu, ali i spremu u samo dva dana. Prvo su u subotu u derbiju deklasirale sa 3:0 Banjaluka Volej i na taj način se revanširale Banjalučankama za jedini poraz u sezoni, a potom su u nedjelju nadigrale Borac sa 3:1, u meču u kojem je većim dijelom igrala druga postava. Primač servisa lidera na tabeli Premijer lige Katarina Popović igrala je u oba susreta za vikend i za “Glas Srpske” ističe da je, uz dužno poštovanje prema Borcu, glavni dio posla odrađen slavljem u derbiju protiv BL Voleja.

- Ne bih nikoga da potcjenjujem, ali nama je protiv Voleja bila jedna od najvažnijih utakmica u sezoni, jer smo praktično obezbijedili prvo mjesto pred plej-of. Igrali smo i prije ovako, dvije utakmice u dva dana, ali iskreno, lakše nam je, nego da svako malo putujemo, kao što se uostalom dešava tokom čitave sezone. Bile smo u glavi spremne da će nam fizički biti teže, ali imamo 14 igračica, širok roster i nismo se plašile. Nastavljamo borbu za titulu, kad smo već ispali iz Kupa. Zadovoljni smo što smo se u Gacko vratili sa svih šest bodova - rekla je Popovićeva.

Ne samo što su osvojile bodove, Gačanke su odigravanjem dvomeča sa banjalučkim timovima i uštedjele, “izbijeno” je jedno gostovanje. Dakle jednim udarcem ubile su dvije muve. Zadovoljan tom činjenicom je i trener Saša Slijepčević.

- Ostvarili smo zacrtani plan. Jeste teško igrati dvije utakmice u dva dana. Pogotovo poslije derbija gdje je došlo do emotivnog pražnjenja. U drugom meču malo sam “promiješao karte”, šansu su dobile i mlađe djevojke. Mislim da smo obje utakmice odradili kvalitetno i krunisali to sa dvije pobjede. Polako podižemo formu i mislim da ćemo kada krenu borbe za titulu biti na vrhuncu forme. Napravili smo i poslovno dobar potez. Jeftinije je ovako da smo o jednom trošku riješili dva gostujuća meča, jer je prevoz jako skup. Udaljeni smo od svih većih mjesta oko 300 kilometara. Iz vikenda u vikend putujemo, vjerujte da je glavni razlog bio da imamo jedno gostovanje manje. Ipak je ovo rizik, igrati dvije utakmice u dva dana, ali izdigli smo se iznad svega i ostvarili zacrtano - zaključio je Slijepčević.

Kad Kijeri usmjeri

Ekipa Gacka dominira ove sezone kroz Premijer ligu BiH. Sigurno da u tome umnogome pomaže i iskustvo koje su pokupile u evropskom dvomeču protiv Kijerija u CEV Čelendž kupu.

- Mnogo nam znači to što smo igrali protiv takve ekipe. Kijeri je među pet najboljih timova italijanske lige. Odigrali smo kvalitetan dvomeč. Dobili smo pohvale od njih. Nisu mogli da vjeruju da na ovim prostorima postoji ekipa koja im može pružiti takav otpor - rekao je Slijepčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana