Odbojkaši Mladosti spremni za finalnu seriju sa Domaljevcem: Događaji iz prošle sezone motiv više

Dušan Repija
Odbojkaši Mladosti spremni za finalnu seriju sa Domaljevcem: Događaji iz prošle sezone motiv više

BRČKO - Odbojkaši Mladosti riješeni su da po sedmi put osvoje šampionsku titulu iako podvlače da ekipa Domaljevca nije naivna i da zaslužuje svaki respekt.

Prva finalna utakmica na programu je sutra u Orašju, a Brčaci najavljuju da idu po brejk koji bi im praktično osigurao dvije meč lopte na domaćem terenu. Trener Branko Mišić prihvata ulogu favorita, ali ističe da to ponekad predstavlja otežavajuću okolnost.

- Nismo doživjeli poraz cijele sezone i sigurno smo bliži trofeju. Ipak, moramo biti vrlo ozbiljni i truditi se da pronađemo fokus kako stvari ne bi krenule neželjenim tokom - rekao je Mišić.

Motiva sigurno neće nedostajati, naročito što je ulog plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Nismo zaboravili način na koji nam je prošle sezone ukradeno učešće u najkvalitetnijem takmičenju. Ni dan-danas ne mogu da se pomirim odlukom koju su donijeli čelnici OS BiH zbog koje su svi klubovi ostali bez evropskih takmičenje... Ali to nam je u neku ruku i vodilja kroz cijelu sezonu da još jednom dokažemo da smo najbolji i da se vratimo tamo gdje nam je mjesto. Imamo malih problema, jer Azur Eminović ne trenira već desetak dana, sitne povrede vuku Andrija Divljan i Jovan Delić, ali nema izgovora - rekao je Mišić. 

Tajni između rivala gotovo da nema. Prije mjesec Mladost je slavila u finalu Kupa sa 3:0, ali je na terenu bilo dosta neizvjesnije nego što rezultat govori.

- Čini mi se da smo igrali na razliku drugi set, a ni prvi nije bio lagan. Tako da se ne zavaravamo da će biti lako. U Domaljevcu igraju dva, tri momka koji su ranije igrali za Mladost i stvarno se dobro poznajemo. Znamo ko koliko može. Mi smo uvjereni da smo bolji i vjerujem da ćemo to pokazati. Bacićemo sve karte da povedemo sa 1:0 i onda završimo posao na našem terenu. Šteta je što nema publike, jer će utakmice sigurno biti kvalitetne, ali je dobra stvar što će biti prenošene putem televizije i moći će da uživa široki auditorijum - rekao je korektor Mladosti Nemanja Božić.

Preventiva

Odbojkaši Mladosti paze na svaki detalj pa su još oprezniji u proteklih nekoliko dana kako bi ostali zdravi, bar do kraja sezone.

- Na sreću, nismo imali mnogo problema sa koronom. Dva igrača su bila inficirana tokom decembra i januara, ali je, da kucnem u drvo, sve dobro prošlo. Sada smo posebno oprezni, moramo da se čuvamo koliko god je to moguće kako bismo sezonu priveli kraju na najbolji način - rekao je Božić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana