Odbojkaši iz Foče ogorčeni na savez BiH, virus ih spriječio da se bore za bodove

Srna
Odbojkaši iz Foče ogorčeni na savez BiH, virus ih spriječio da se bore za bodove

FOČA- U Odbojkaškom klubu "Maglić" iz Foče, u kojem su šestorica prvotimaca sa simptomima virusa korona u izolaciji, ogorčeni su na Odbojkaški savez BiH, koji nije odgodio njihov meč u Sarajevu protiv kluba "Bosna", već ga je, nakon nedolaska Fočaka, registrovao sa 3:0 u korist domaćina.

Fočaci su tražili od Saveza da se, zbog bolesti u tom trenutku petorice njihovih igrača, odgodi susret petog kola Premijer lige BiH, koji je juče trebao da se odigra u Sarajevu.

Kapiten "Maglića" Dragan Matović javno je, putem svog "Fejsbuk" profila, upitao Savez zašto im nije dozvoljeno pomjeranje termina utakmice u Sarajevu.

"Iako smo uredno poslali dopis onima koji bi trebali da vode računa o prevashodno našem zdravlju, dobili smo negativan odgovor", naveo je Matović.

On je istakao da se u "Magliću" striktno pridržavaju epidemioloških mjera, te da su prvotimci koji imaju simptome kovida 19 u izolaciji i da kao pravi sportisti nisu željeli da svojim prisustvom na javnim mjestima ugroze zdravlje bilo koga, naročito kolega sa druge strane mreže.

"Javno pitam, šta bi se desilo da smo se pojavili na utakmici i doveli u opasnost drugu ekipu, stručne štabove, stručna lica i ostale. Da li bismo po svim zakonskim propisima odgovarali za eventualne posljedice? Na koji način bismo došli do mjesta odigravanja utakmice kada svi zajedno putujemo? Šta bi se desilo da nam je na ulazu u dvoranu izmjerena temperatura viša od 37 stepeni? Da li je moguće da se i bolest mora najaviti 30 sati ranije, na šta ovo liči?", upitao je Matović.

On je konstatovao da je bezbroj pitanja bez konkretnih odgovora od onih, kako je naglasio, koji sistemski uništavaju i ono malo što je ostalo od odbojke.

U međuvremenu, broj odbojkaša "Maglića" sa povišenom temperaturom, koji su u izolaciji, povećao se na šest, a kod jednog od njih testiranjem je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana