Obavljen žrijeb takmičarskih brojeva Prve lige Republike Srpske: Dva derbija već na startu

Darko Pašagić
Obavljen žrijeb takmičarskih brojeva Prve lige Republike Srpske: Dva derbija već na startu

BANjALUKA - Derbi prvog kola Prve lige Republike Srpske biće odigran 8. avgusta, kada će Zvijezda 09 ugostiti Kozaru, odlučeno je na žrijebu takmičarskih brojeva za narednu sezonu.

Biće to duel nekadašnjih premijerligaša. Semberci su elitni status izgubili u prošloj prekinutoj sezoni, dok su Gradiščani posljednji put u Premijer ligi BiH igrali u sezoni 2011/12. Sigurno je da obje ekipe u narednoj sezoni imaju svoje planove i zacrtane ciljeve. U Zvijezdi žele da se ekspresno vrate u najviši rang, dok “crveno-bijeli” iz Gradiške stvaraju ekipu koja će sigurno svim rivalima moći da pomrsi račune.

Veoma zanimljiv susret biće odigran i na banjalučkom Predgrađu, gdje će Željezničar Sport tim biti domaćin ambicioznom Rudar Prijedoru, jednom od najvećih favorita u narednoj sezoni. Premijerno kolo 26. fudbalskog šampionata RS donijeće i čak tri međusobna okršaja dojučerašnjih drugoligaša.

U prvom kolu, koje će biti igrano 8. i 9. avgusta, snage će odmjeriti: Sloboda (NG) - Slavija, Željezničar Sport tim - Rudar Prijedor, Sutjeska - Sloga (D), Zvijezda 09 - Kozara, Alfa Modriča - Podrinje (J), Drina (Z) - Ljubić, Tekstilac - Jedinstvo (BČ), Leotar - Borac (KD).

- Žrijeb je bio poludirigovan. Zbog toga što će i jedni i drugi biti domaćini na stadionu “Mlakve” u Novom Gradu, iz Slobode i dubičkog Borca su tražili da ne budu domaćini u istom kolu. Čelnici Kozare i Jedinstva su zahtijevali da u prvom kolu budu gosti. Razlog je što se u to vrijeme u Gradišci igra turnir, dok Brčaci žele da imaju još sedam dana za uređenje stadiona i terena - naglasio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Ognjen Valjić.

U prvom dijelu sezone odigraće se 15 kola, i to u 15 uzastopnih vikenda, a posljednje bi trebalo da se igra 14. i 15. novembra.

- Vjerujem da će se do početka sezone situacija sa pandemijom virusa korona smiriti i da neće biti sporan start prvenstva - dodao je Valjić koji je zajedno sa saradnicima predstavnicima svih 16 prvoligaša uručio komplete lopti “selekt” za prvi dio sezone.

Ove jeseni tri srijede su rezervisane i za utakmice Kupa Republike Srpske. Mečevi šesnaestine finala biće odigrani 9. septembra, osmina finala je zakazana za 7. oktobar, dok su susreti četvrtfinala na programu 11. novembra.

Druga liga, grupa zapad

Obavljen je žrijeb i takmičarskih brojeva za Drugu ligu Republike Srpske, grupa zapad, u kojoj će se u narednoj sezoni takmičiti 14 klubova. U prvom kolu, koje je na programu 8. i 9. avgusta, sastaju se: Mladost (DS) - Čelinac, Proleter (T) - Borac (Š), Sloga (T) - Sloga (S), Jedinstvo (Ž) - Dubrave, Sloboda (MG) - Progres, Brdo - Polet 1926, Omarska - Laktaši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana