Obavljen žrijeb takmičarskih brojeva Premijer lige BiH za narednu sezonu: Krupa na startu dočekuje šampiona

Darko Pašagić
Obavljen žrijeb takmičarskih brojeva Premijer lige BiH za narednu sezonu: Krupa na startu dočekuje šampiona

BANjALUKA - Fudbaleri Krupe već na debiju u povratničkoj sezoni u Premijer ligi BiH imaće veoma težak zadatak, jer će u kanjonu Tijesno 1. ili 2. avgusta ugostiti dvostrukog uzastopnog šampiona Sarajevo.

Ovo je odlučeno na žrijebu u Sarajevu, koji je bio poludirigovan. Naime, bili su razdvojeni klubovi iz istih gradova: Velež i Zrinjski (Mostar), Željezničar i Olimpik (Sarajevo) te Sloboda i Tuzla siti (Tuzla).

Fudbaleri Borca, čiji čelnici u narednoj sezoni najavljuju borbu za titulu, dobili su prilikom izvlačenja takmičarskih brojeva broj 1, što automatski znači da će u prva dva kola biti domaćini. Prvo će na Gradski stadion doputovati Mladost iz Doboja kod Kaknja, a potom i tuzlanska Sloboda i biće to prilika da izabranici Vlade Jagodića već na startu zabilježe maksimalan učinak te tako lakše uđu u naredne tri prvenstvene runde, gdje će gostovati Željezničaru pa biti domaćini Zrinjskog i onda putovati na “Pecaru”, gdje će igrati sa Širokim Brijegom.

Treći predstavnik iz Republike Srpske Radnik će na startu biti gost Slobode na “Tušnju”. U prvih 11. kola ekipe iz Srpske međusobne okršaje imaće u petom kolu (Krupa - Radnik), šestom (Borac - Krupa) i 11. kolu (Radnik - Borac).

Kao i u prošlom prvenstvu do kraja ove kalendarske godine biće odigrano 19. kola, a posljednje u prvom dijelu sezone je na programu 12. i 13. decembra.

Proljećni dio sezone počeće 27. februara, a mečevi posljednjeg, 33. kola biće odigrani 30. maja. Utakmice posljednja tri kola biće igrane u istom, terminu.

Prvi dio prvenstva biće završen poslije 22 kola. Nakon toga će primjenom Bergerovih tabela klubovi dobiti nove takmičarske brojeve i to na osnovu plasmana poslije završetka prvog dijela prvenstva.

U prvom kolu, koje će biti igrano 1. i 2. avgusta, sastaće se: Borac - Mladost, Sloboda - Radnik, Željezničar - Velež, Zrinjski - Olimpik, Široki Brijeg - Tuzla siti, Krupa - Sarajevo.

Kup BiH

Utakmice šesnaestine finala Kupa BiH su na programu 30. septembra, a do kraja ove kalendarske godine biće odigrani mečevi osmine finala, kojima je termin 21. oktobar. Četvrtfinale Kupa igraće se 3. marta, a u polufinalu će biti odigrana dva susreta, koji su zakazana za 7. i 21. april. Prije toga biće odlučeno ko će biti domaćin finalnog susreta, koji se igra 27. maja 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana